Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Ioan Robu

Ioan Robu

Ioan Robu

Ioan Robu (n. 6 noiembrie 1944, Târgu Secuiesc) este arhiepiscop, mitropolit romano-catolic de București și membru de onoare al Academiei Române.

S-a născut la 6 noiembrie 1944 la Târgu Secuiesc, familia sa fiind originară din satul Traian, județul Neamț. Cursurile primare le-a absolvit în satul bunicilor săi, iar pe cele liceale la Iași, la Seminarul Teologic Romano-Catolic Sf. Iosif. A absolvit Institutul Teologic Romano-Catolic de grad universitar din Iași în 1968, iar la 15 august, în Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului, a fost hirotonit preot prin impunerea mâinilor episcopului Petru Pleșca.

A activat ca vicar în parohia din Craiova, apoi ca paroh excurens la Tulcea, Kogălniceanu și Buzău. În perioada 1973-1977 a urmat studii de specializare la Universitatea din Lateran, Academia Alfonsiană, obținând titlul de Doctor în Teologie.

În perioada 1977-1983 a fost profesor, iar mai apoi rector al Institutului Teologic din Iași. În noiembrie 1983 a fost chemat să conducă Arhidieceza de București, mai întâi ca administrator diecezan, apoi ca episcop-administrator apostolic (1984). A fost consacrat episcop în data de 8 decembrie 1984 la Roma, de către Agostino Casaroli, cardinal Secretar de Stat (premier) al Vaticanului. La 14 martie 1990 prin decretul papei Ioan Paul al II-lea a fost ridicat la rangul de arhiepiscop și mitropolitde București. Din anul 2001 este membru de onoare al Academiei Române.

Motto-ul său este: Și adevărul vă va face liberi.