Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Vladimir Petercă

Vladimir Petercă

Vladimir Petercă

Vladimir Petercă (n. 24 aprilie 1944, comuna Mircești, județul Iași) este un teolog romano-catolic român, care a îndeplinit funcția de rector al Institutului Teologic Romano-Catolic de grad universitar „Sfânta Tereza” din București (între 1995 și 2006).

Vladimir Petercă s-a născut la data de 24 aprilie 1944, în comuna Mircești (județul Iași). A absolvit Institutul Teologic Romano-Catolic de grad universitar din Iași în anul 1968, fiind hirotonit preot la data de 15 august 1968 în Catedrala Episcopală din Iași de către PS Petru Pleșca, episcop titular de Voli. A făcut parte din aceeași promoție cu viitorul arhiepiscop romano-catolic Ioan Robu.

Cu sprijinul episcopului Petru Pleșca, a urmat studii de specializare la Institutul Biblic Pontifical din Roma (1973-1977), devenind licențiat în științe biblice și apoi a fost doctorand la Universitatea Pontificală Gregoriană din Roma (1977-1981). Și-a susținut la data de 1 noiembrie 1980 teza de doctorat în teologie cu titlul Imaginea lui Solomon în Biblia Ebraică și Greacă – o contribuție la studiul Midrash-ului. În aceeași perioadă, a urmat două semestre de perfecționare la Universitatea Ebraică din Ierusalim (în cadrul primului schimb de studenți teologi între Statul Vatican și Israel) și a obținut diploma în științe patristice la Institutul Augustinianum din Roma.

Revenit în România, a activat în perioada 1981-1995 în calitate de lector, conferențiar și apoi profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic de grad universitar din Iași, predând cursuri de teologie biblică, exegeza biblică și limbi biblice. În paralel, a ținut cursuri regulate de Introducere în lumea Bibliei la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași (Catedra de Istorie) (începând din 1990), fiind și profesor invitat la Universitatea din Münster (1985-1986) și la Universitatea din München (1988-1989).

Începând din data de 1 decembrie 1995, Mons. Prof. Dr. Vladimir Petercă a îndeplinit funcția de rector al Institutului Teologic Romano-Catolic de grad universitar „Sfânta Tereza” din București, fiind și profesor titular de științe biblice. Mons. Vladimir Petercă este o prezență regulată la Radio și Televiziune, unde a conferențiat pe teme biblice și teologice. A fost pensionat în anul 2006.

Publicații ale autorului Vladimir Petercă

De la Abraham la Iosua

De la Abraham la Iosua

Preț: 5.00 RON
Itinerar tainic

Itinerar tainic

Preț: 6.00 RON
Calea spre oameni

Calea spre oameni

Preț: 60.00 RON