Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Conciliul Vatican II

Conciliul Vatican II

Conciliul Vatican II

***

ISBN: 973-9386-16-4
Preț: 35.00 RON

Editura: Editura ARCB

Traducător: Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

An apariție: 1999

Număr pagini: 436

Număr pagini text: 436

Dimensiuni: 16.90 x 23.60 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Index: Nu

Note: Da

Bibliografie: Nu

Conciliul Vatican II a fost pregătit timp de mai bine de trei ani, a durat trei ani (1962-1965), iar noi am reuşit să îi tipărim prima oară documentele la distanţă de 25 de ani. Ediţia de faţă, revăzută şi completată cu Notificările secretarului general din cea de a 123-a adunare generală (16 noiembrie 1964), apare acum, după câţiva ani de la epuizarea tirajului subvenţionat de «Kirche in Not» şi tipărit la Nyíregyháza, în 1990, pentru a oferi noilor generaţii de preoţi, de studenţi teologi, precum şi creştinilor implicaţi în viaţa Bisericii un instrument de lucru indispensabil.

În ianuarie 1959, Sfântul Părinte Papa Ioan al XXIII-lea anunţa pentru prima oară proiectul său de a convoca un conciliu. În mai 1959, Suveranul Pontif instituia o comisie care să se consulte cu toţi episcopii, cu toţi superiorii călugăreşti şi cu toate facultăţile catolice de teologie din lume. Programul temelor de tratat la conciliu avea să fie stabilit conform răspunsurilor primite de la cei doi consultanţi; iar răspunsurile, reformulate în 8972 de propoziţii, au fost grupate tematic în mai multe scheme ce aveau să fie studiate treptat în sesiunile Conciliului Vatican II, convocat oficial la 25 decembrie 1961 cu întreitul scop de a reînnoi Biserica, de a-i uni pe creştini şi de a intra în dialog cu lumea.

Conciliul Vatican II se înscrie în linia tradiţiei Bisericii (tradiţie ce vine de la Apostoli) de a se aduna în conciliu în împrejurări deosebite, pentru a se analiza pe sine şi pentru a se întreba asupra semnelor timpurilor. Documentele conciliare cuprinse în acest volum vor descoperi cititorilor, împreună cu varietatea temelor discutate în Conciliul II Vatican, dorinţa Bisericii de slujire, exprimată ca într-un examen de conştiinţă desfăşurat în faţa ochilor proprii, în fața lumii şi în faţa lui Dumnezeu.

Recomandând tuturor catolicilor şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă citirea acestui volum, îl rog pe Dumnezeu să dăruiască mereu Bisericii sale bucurie, lumină şi speranţă.

Bucureşti, 1 noiembrie 1999

IOAN ROBU Arhiepiscop


Observații: ediție revizuită