Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Trupul tău este făcut pentru viaţă

Editura: Editura Sapientia

Traducător: Daniela Floareş

Colecția: Cateheză

An apariție: 2006

Număr ediție curentă: 2

Număr pagini: 260

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Este foarte adevărat şi fiecare o ştie: „nu putem trăi fără iubire”; cel care dă primeşte mai mult decât a dat. Cum putem să fim sau să redevenim transparenţi, curaţi ca un copilaş ce tânjeşte după mângâierile mamei? Pentru că, de fapt, asta aşteptăm toţi de la viaţă, chiar şi cei ajunşi la vârsta adultă, sau în amurgul vieţii! Daniel-Ange are un proiect măreţ. El doreşte să potolească setea tuturor tinerilor care vor să iubească şi nu reuşesc, care se rătăcesc pentru că nu au pregătit, nu au pus marcaje pe „drumul iubirii”.

Citeşte, citiţi, daţi şi altora să citească această carte, pentru a înţelege ceea ce simţiţi în adâncul fiinţei voastre; aşa veţi deschide ochii asupra iubirii omeneşti, care nu este decât o parte din iubirea divină. Fie că eşti băiat sau fată, trebuie să înţelegi destul de devreme ritmurile biologice pe care ni le-a dat Creatorul. Voinţa masculină este făcută pentru a se controla, pentru a se adapta la frumuseţea ciclului feminin. Blândeţea feminină este capabilă să învingă cel mai tare blindaj, pe cel care se crede de neînvins. Învăţaţi să apreciaţi frumuseţea trupului uman, felul minunat în care funcţionează. Băieţii trebuie să înţeleagă şi să admire cristalul feminin, ritmicitatea fecundităţii. Fetele trebuie să se cunoască bine şi să înţeleagă marea sensibilitate a băieţilor, impulsurile cărora aceştia sunt supuşi atât de des.

Învăţaţi cât mai curând metoda ecologică de reglementare a fertilităţii. În Statele Unite se vorbeşte despre „fertilitate conştientă”. Mentalitatea contraceptivă a sterilităţii programate a adus multor femei sterilitatea definitivă, afectând considerabil sănătatea celor tinere. Ca şi cum s-ar fi uitat fecundarea in vivo, nu ni se mai vorbeşte decât despre fecundare in vitro, pentru a ne face să credem că este vorba despre o cucerire a ştiinţei, când, de fapt, nu e decât o aplicare la bărbat şi femeie a medicinii veterinare. Disociind sistematic darul iubirii de fecunditate, lăsându-ne să credem în „d. p. b.” – dorinţă, placere, bucurie –, societatea noastră a semănat SIDA. Tineri sau bătrâni, nu ezitaţi să le strigaţi savanţilor că bărbatul şi femeia nu sunt nişte animale, că arta medicală nu este totuna cu medicina veterinară. Trupul viu al omului este asemănător cu trupul lui Dumnezeu, care s-a făcut om şi este sfânt. Nimic, nimeni nu are drept asupra trupului uman viu, nici chiar o lege facută de oameni.

După ce ai citit această carte, fă-o să circule, dă-o şi altora, fă-o cunoscută ca pe o floare pe care o dăruieşti celei pe care o iubeşti şi nu uita că iubirea te face întotdeauna să creşti. Da, prin această carte, vei învăţa că o iubire care nu creşte este în pericol. Aşa, puţin câte puţin, vei învăţa mai degrabă să oferi dragoste decât să faci dragoste. Îţi urez, deci, mult noroc.

H. Joyeux


Titlu original: Ton corps fait pour la vie