Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Introducere în Sfânta Scriptură

Introducere în Sfânta Scriptură

Introducere în Sfânta Scriptură

***

ISBN: 973-85370-1-0
Preț: 25.00 RON

Editura: Editura Sapientia

Coordonator: Petru Sescu

Colecția: Studii Biblice

Tema: Teologie şi spiritualitate

An apariție: 2006

Număr ediție curentă: 2

Număr pagini: 456

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: 20 - 35 ani

Apariţia cărţii Introducere în Sfânta Scriptură răspunde, fără îndoială, unei necesităţi urgente semnalate printre manualele noastre de şcoală. Au apărut tot felul de cărţi, însă o introducere în sensul adevărat al cuvântului era dorită de toţi. De fapt, ea este un instrument de pătrundere în lumea biblică, de analiză a textului şi de percepere a obiceiurilor şi a tradiţiilor care se află întotdeauna în spatele cuvintelor sacre. Fără a emite pretenţii aparte, autorii, cu multă timiditate, dar şi cu nespusă dragoste pentru cuvântul lui Dumnezeu şi cu pasiune pentru ceea ce au făcut, reuşesc să pună înaintea cititorului un îndreptar util de lucru şi chiar necesar. Este vorba de trei temerari îndrăgostiţi de studiul Bibliei, pr. Petru Sescu, pr. Toma Encuţă şi pr. Mihai Percă, care au răsfoit zi şi noapte Cartea Sfântă şi nu şi-au dat răgaz până ce nu au alcătuit prezenta lucrare. Însemnările ce au apărut în Biblia de la Ierusalim au servit ca text de bază la alcătuirea textului, care vrea să fie, înainte de toate, un curs de iniţiere pentru cei ce fac primii paşi în lumea plină de imagini şi de idei, care este Biblia.

Foarte interesante sunt paginile în care autorii dezbat unele probleme legate de natura textului biblic şi, în acest context, abordează tematici colaterale cum ar fi: traduceri, textele de la Qumran, canonul biblic. De asemenea, împărţirea în etape biblice ţinând cont de marile evenimente, care au zbuciumat istoria Israelului, s-a dovedit a fi instructivă, iar sub aspect pedagogic deosebit de utilă. Acest fapt facilitează lectura prezentului curs oferindu-i cititorului mai putin avizat puncte de reper ce trezesc interesul pentru o introducere ce se vrea vioaie.

Un cuvânt al Bibliei să ne îmbărbăteze în munca noastră de pionierat: „Fii tare şi hotărât ca să păzeşti şi să îndeplineşti toate, după cum ţi-a poruncit Moise, robul meu,... să fie aproape cartea învăţăturii acesteia de gura ta şi să cugeti la ea ziua şi noaptea” (Ios 1,7-8).

Cred că acest curs va fi de un real folos tuturor acelora care iubesc Biblia.

Vl. Petercă