Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Sarea pământului. Creştinismul şi Biserica Catolică la cumpăna dintre milenii. O convorbire cu Peter Seewald

Editura: Editura Sapientia

Traducător: Tudor Soroceanu

Colecția: Creştinism în contemporaneitate

An apariție: 2006

Număr ediție curentă: 1

Număr pagini: 338

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: 20 - 35 ani

Cartea de faţă reprezintă un amplu interviu realizat de ziaristul german Peter Seewald cu cardinalul Joseph Ratzinger, papa emerit Benedict al XVI-lea. Apărută mai întâi în Germania, în 1996, această lucrare vede lumina tiparului şi în limba română, apărând în condiţii grafice excelente la editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi.

Cartea este structurată pe trei capitole – „Persoana”, „Problemele Bisericii Catolice”, „În pragul noului timp”; iar răspunsurile cardinalului Ratzinger sunt surprinzător de naturale şi lipsite de orice formalism. Cititorul îşi poate forma o imagine corectă şi reală despre persoana şi gândirea noului papă, care nu ocoleşte răspunsurile directe şi simple, limbajul fiind accesibil atât persoanelor consacrate, cât şi persoanelor care nu au primit o instruire religioasă complexă. Se remarcă tonul jurnalistic deosebit al lui Peter Seewald, care personalizează întrebările, astfel încât fiecare cititor se regăseşte în paginile acestui volum.

Lucrarea de faţă este deosebit de utilă şi pentru faptul că oferă cititorului o radiografie complexă a situaţiei actuale a Bisericii Catolice. „Fără doar şi poate că nenumăraţi cititori şi-au regăsit în ea propriile lor întrebări şi au putut să întrevadă în răspunsuri călăuze care le-au fost de ajutor” spune cardinalul Ratzinger în prefaţa acestei lucrări. Se poate afirma că multitudinea întrebărilor şi varietatea răspunsurilor oferă o familiarizare cu spiritul real al catolicismului chiar şi acelor persoane care sunt sceptice sau nu sunt catolice, cu alte cuvinte cititorul are ocazia de a intra în contact cu o carte umană şi universală, deschisă tuturor.

Această carte deosebită nu trebuie să lipsească din biblioteca familiilor catolice, fiind accesibilă tuturor celor interesaţi de cunoaşterea realităţii Bisericii Catolice şi de modul în care se prezintă ea la începutul noului mileniu.

A. Dumitrescu


Titlu original: Salz der Erde: Christentum und katholische Kirche an der Jahrtausendwende; ein Gespräch mit Peter Seewald