Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Din înălţimea crucii

Din înălţimea crucii

Din înălţimea crucii


ISBN: 978-973-8980-88-4
Preț: 20.00 RON

Editura: Editura Sapientia

Traducător: Emanuel Imbrea

Colecția: Spiritualitate

Tema: Teologie şi spiritualitate

An apariție: 2011

Număr ediție curentă: 1

Număr pagini: 344

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: 20 - 35 ani

Mulţi sfinţi au confirmat că crucea este izvor de înţelepciune. Ultimele şapte cuvinte spuse de Isus pe cruce au fost obiectul multor interpretări, dar şi deschizătoare de noi drumuri pentru o înţelegere mai profundă a misterului pascal al lui Cristos şi pentru o convertire mai intensă a credincioşilor.

În acest scop, Editura Sapientia propune cartea "Din înalţimea crucii", scrisă de un membru marcant al Bisericii Catolice din Statele Unite ale Americii, faimosul episcop J. Fulton Sheen (1895-1979), pentru care, la 14 septembrie 2002, în sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor a deschis procesul de canonizare.

Cartea este tradusă din limba engleză de părintele Emanuel Imbrea, vicar la parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Roman (Neamţ), şi reuneşte cinci dintre scrierile autorului, care constituie şi părţile în care este împărţită cartea.

Prima parte, "Cele şapte cuvinte ale lui Cristos" ("The seven last words of Christ" - 1933), este rezervată explicării ultimelor cuvinte ale lui Isus înainte de a muri pe cruce. A doua parte, "Cele şapte cuvinte ale lui Isus şi ale Mariei" ("Seven words of Jesus and Mary" - 1945), este o analiză a legăturii dintre cele şapte cuvinte ale Mariei prezente în Evanghelii şi cuvintele lui Isus de pe cruce, oferind soluţii pentru problemele întâmpinate de creştinii de astăzi, prin aspectele diverse prezentate în raport cu aceste cuvinte: valoarea ignoranţei, secretul sfinţeniei, fraternitatea creştină, scopul vieţii. Partea a treia, "Personajele pătimirii" ("Characters of the Passion: Lessons of faith and trust" - 1953) descrie rolul vital al credinţei în lumea de astăzi, făcând referire la istoria unor personaje care au avut un rol determinant în viaţa şi moartea lui Isus: Petru, Iuda, Pilat, Irod, Baraba. Partea a patra, "Crucea se adresează cuiva" ("Seven words to the Cross" - 1944) prezintă anumite atitudini pe care oamenii le iau în faţa crucii (umanişti, păcătoşi, egoişti, intelectuali), asociind aceste atitudini cu ultimele cuvinte ale lui Isus ca răspunsuri la aceste atitudini. În ultima parte, "Victoria asupra păcatului" ("Victory over vice" - 1939), cuvintele lui Isus sunt raportate la cele şapte păcate capitale.

Cartea se prezintă ca un manual al înţelepciunii crucii şi este recomandată tuturor categoriilor de credincioşi, în mod special acelora care sunt dominaţi de îndoieli sau se simt descurajati în faţa greutăţilor vieţii.

Cosmin Cimpoeşu


Titlu original: The Seven Last Words of Christ