Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Ineditul în cotidian. Exerciţii spirituale în viaţa curentă

Editura: Editura Sapientia

Colecția: Spiritualitate

Tema: Teologie şi spiritualitate

An apariție: 2004

Număr ediție curentă: 1

Număr pagini: 158

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: 20 - 35 ani

În cartea intitulată sugestiv Ineditul în cotidian. Exerciţiile spirituale în viaţa curentă, părintele Robert Wicek, care a lucrat câţiva ani în centrul „Xaverianum” din Iaşi, condus de părinţii iezuiţi, îşi propune să ofere celor doritori de viaţă spiri­tuală un drum spre descoperirea sensului existenţei omului pe pământ. După cum se exprimă autorul însuşi în prefaţă, cartea vrea să fie „o invitaţie la o călătorie în inimă, în istoria proprie, pentru a revedea, pentru a redescoperi fundamentele vieţii, întâlnirea cu noi înşine, dar, în primul rând, deschiderea ochilor prin care putem să vedem că există cineva care are grijă de noi”.

După o introducere în care explică semnificaţia exerciţiilor spirituale după metoda inaugurată de sfântul Ignaţiu de Loyola, părintele Wicek oferă un itinerar de opt săptă­mâni pentru aprofundarea şi asimilarea principiului şi fundamentului propus de sfântul Ignaţiu în Exerciţiile sale spirituale. Acest itinerar nu este doar teoretic, ci este rodul experienţei pe care autorul însuşi a trăit-o împreună cu un grup de credin­cioşi în perioada Postului Mare 2001.

Astfel, cei care doresc să ajungă la o mai mare unire cu Dumnezeu, dar şi la o mai profundă cunoaştere de sine au la îndemână un bogat material pentru a trăi exerci­ţiile spirituale în viaţa curentă. Lor le este propusă invitaţia sfântului Ignaţiu la înce­putul Exerciţiilor: „Cel care primeşte exerciţiile are mare folos dacă intră în ele cu dăruire şi generozitate faţă de Creatorul şi Domnul său, oferindu-i toată voinţa şi libertatea sa, pentru ca divina lui maiestate să se slujească atât de persoana lui, cât şi de tot ceea ce are, după voinţa sa preasfântă”.

Şt. Lupu