Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

"ABBA, tată!" Duhul Sfânt ne face să strigăm "Abba!"

Editura: Editura Galaxia Gutenberg

Tema: Religie şi spiritualitate

An apariție: 2008

Număr pagini: 72

Dimensiuni: 13 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Părintele Marie-Dominique Philippe (1912-2006) călugăr dominican este una dintre marile personalităţi spirituale ale timpului nostru. Multă vreme profesor de filozofie la Universitatea din Fribourg (Elveţia) părintele şi-a consacrat o mare parte din viaţa sa apostolică predării Evangheliei unui public foarte divers şi a predat de asemenea filozofia şi teologia în cadrul Comunităţii Sfântul Ioan congregaţie călugărească al cărei întemeietor este din 1975.

Cartea aceasta este o carte de provenienţă catolică, scrisă de un călugăr catolic, pentru catolici, dar şi pentru alţi creştini, ce îşi vor lua osteneala să o parcurgă. Fiind scrisă de un călugăr catolic şi adresată în special creştinilor catolici, cartea este scrisă într-un limbaj catolic, cu expresii catolice şi cu idei specific catolicilor. Astfel, în cuprinsul ei se fac referiri la inima lui Isus şi inima Mariei, adică la inima Maicii Domnului. Maica Domnului este prezentată ca împreună lucrătoare a mântuirii, nu dogmatic, ci referenţial. (…)

În expunerea sa, autorul se referă mereu la raportul între Dumnezeu şi oameni, la faptul că Dumnezeu le spune oamenilor, celor credincioşi că ei sunt fii ai lui Dumnezeu şi din această situaţie, ei îl numesc pe Dumnezeu “tată” sau, ceea ce este acelaşi lucru, “Părinte”.

În explicaţiile date în această expunere se spune că cuvântul “abba” sau “avva” înseamnă chiar mai mult decât “tată”, înseamnă “tătic”. Important este să avem conştiinţa că Dumnezeu ne este tată şi ca tată, ne iubşte şi ne învăluieşte cu iubirea Sa de tată. (…)

Fiind fii ai lui Dumnezeu, să iubim pe Tatăl nostru cel din cer, Care este mai bun decât părinţii noştri pământeşti şi să ne silim să avem cugetul înfierii şi să ne ştim şi să ne simţim moştenitori ai împărăţiei lui Dumneteu, împreună cu Domnul nostrum Isus Cristos, iar între noi “fraţi adevăraţi”.

Arhimandritul Teofil Părăian