Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Cateheză despre căsătorie pentru logodnici şi soţi

Editura: Editura Galaxia Gutenberg

Traducător: Simona Ştefana Zetea

Colecția: Lumen Vitae

Tema: Cateheză şi sacramente

An apariție: 2004

Număr pagini: 152

Dimensiuni: 14 x 21 cm

Tip copertă: cartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Ce implică din punct de vedere existenţial (în conştiinţă) faptul că o femeie şi un bărbat doresc să le fie binecuvântată de către Cristos căsătoria, aceasta devenind astfel Sacrament?

            Acest fapt implică înţelegerea şi trăirea unirii dintre persoanele lor şi în funcţie de Împărăţia lui Dumnezeu şi, deci, de mărirea lui Cristos.

De altminteri, viaţa însăşi ne-a fost dată pentru a-i aduce glorie lui Cristos. Cuvântul „glorie” trimite la Misterul care într-un fel sau altul devine vizibil, sensibil, palpabil, posibil de experimentat datorită unei realităţi anume creată în numele său. Iar Isus Cristos a venit tocmai pentru a ne revela Misterul, Taina. Sfântrul Paul spune în Scrisoarea către Galateni: „Iar când a venit plinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege” (Gal 4,4). Ar trebui să ne oprim în faţa acestei fraze, să zăbovim o clipă fără a cugeta la nimic, cerând misterului să se reverse în mintea şi inima noastră. „Născut din femeie”! Aceasta nu este altceva decât Misterul iubirii!


Titlu original : Breve catechesi sul matrimonio