Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Din viaţa unei familii evreieşti şi alte scrieri autobiografice

Editura: Editura Carmelitană

Traducător: Paul Gabriel Sandu

Colecția: Edith Stein - Opere Complete

Tema: Biografii și memorii

An apariție: 2014

Număr pagini: 512

Dimensiuni: 14 x 21 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Din viața unei familii evreiești și alte scrieri autobiografice
În aceste scrieri autobiografice, Edith Stein ne povestește copilăria sa, vremea tienreții sale și a studiilor care s-au terminat în 1916, absolvind facultatea de filosofie unde l-a avut ca mentor pe filozoful Edmund Husserl.
Aceste amintiri prezintă cotidianul vieții unei numeroase familii evreiești, cu dramele și împlinirile ei. Sub ochii cititorilor se desfășoară evoluția familiei Stein care oferă o perspectivă profundă asupra trăirii condiției evreiești în plan religios, istoric, social și cultural.
Cu sinceritate și cu inima deschisă, Edith Stein face portretul unei lumi, aceea a luminilor și umbrelor din viața familiei sale, a cercului de prieteni, a mediului academic și cultural și a societății civile pe fondul ascensiunii nazismului. Acest volum conține mărturia convertirii ei la creștinism, intrarea la mănăstirea Carmelitană din Köln, cât și testamentul său spiritual și textul consacrării sale religioase la călugărie.
Din viața unei familii evreiești și alte scrieri autobiografice este primul volum al operelor complete, indispensabil pentru cei care vor studia viața și opera lui Edith Stein.


Titlu original: Aus dem Leben einer jüdischen Familie und weitere autobiographische Beiträge