Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Căile cunoaşterii lui Dumnezeu. Teologia lui Dionisie Areopagitul

Editura: Editura Carmelitană

Traducător: Dan Pătrașcu

Colecția: Edit Stein - Opere complete

Tema: Teologie

An apariție: 2013

Număr pagini: 176

Dimensiuni: 14 x 21 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Căile cunoaşterii lui Dumnezeu. Teologia lui Dionisie Areopagitul
Edith Stein, în ultima perioadă a vieții sale a dedicat diferite articole și studii operei și veiții Sfintei Tereza de Avila. Înainte de a scrie ultima sa carte dedicată Sfântului Ioan al Crucii, în 1941 citește Dionisie Areopagitul și pregătește o traducere integrală în limba germană a operelor acestui mare mistic creștin.
Autoarea scrie și un comentariu asupra teologiei areopagitice pornind din cunoștințele sale excelente despre persoana umană și de fenomenologie a școlii filozofice începute de E. Husserl. În acest eseu despre teologia lui Dionisie Areopagitul, autoarea ne explică ordinea ființelor și cunoașterea lor în sistemul areopagitic. Edith Stein aici desfășoară tema teologiei simbolice: numele simbolurilor, imaginile lor, legăturile care se instalează între cel care vorbește și cel care primește o revelație prin limbajul simbolic. Dumnezeu poate fi cunoscut pe căi naturale, dar și prin credință și prin calea supranaturală datorită revelației. Teologia simbolică are așadar diferite grade de dezvăluire, dar și de ocultare a mistreului divin.
Asupra acestor teme continuă argumentarea autoarei care, personal, se simte chemată să intre mai adânc în misterul lui Dumnezeu.


Titlu original: Wege der Gotteserkenntnis, Studie zu Dionysius Areopagita und Übersetzung seiner Werke