Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Opere minore. Inițiere în mistica sfântului Ioan al Crucii

Editura: Editura Carmelitană

Traducător: Marina Fara

Colecția: Autori carmelitani

Tema: Religie și spiritualitate

An apariție: 2009

Număr pagini: 190

Dimensiuni: 15 x 21 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Opere minore. Inițiere în mistica sfântului Ioan al Crucii

Sfântul Ioan al Crucii, cel mai mare mistic al Bisericii Occidentale, patronul tuturor poeților de limbă spaniolă din lume, a început să-și elaboreze învățătura spirituală vorbindu-le laicilor și persoanelor consacrate și dându-le sfaturi și maxime care sunt culese în această carte.
Aceste scurte scrieri sunt absolut necesare pentru învățarea limbajului său, ne orientează și ne introduc în spiritualitatea rafinată a marilor opere (Cântare spirituală, Suișul Muntelui Carmel, Noaptea întunecată, Flacăra vie a iubirii) ale sfântului carmelitan.
E propusă cititorului o introducere bogată a scrierilor și a gândirii acestui doctor al Bisericii care știe să traducă profunda sa experiență mistică într-un limbaj teologico-filozofic, și, în același timp, poetic și artistic.
Ascet sever cu sine însuși, a căutat drumul cel mai scurt spre sfințenie, a experimentat durerea și unirea cu Dumnezeu, a avut răbdarea unui tată și a unei mame cu discipolii săi, a dovedit mereu o profundă maturitate umană, așa cum se intuiește în puținele scrisori care ne-au rămas.
„Al meu este cerul, al eu este pământul, ale mele sunt toate popoarele. Cei drepți sunt ai mei și ai mei sunt cei păcătoși. Îngerii sunt ai mei și Maica Domnului, și toate lucrurile sunt ale mele, și chiar Dumnezeu este al meu și pentru mine. Atunci ce mai ceri și ce mai cauți, suflete al meu? Toate acestea sunt ale tale și toate sunt pentru tine.”
Rugăciunea unui suflet îndrăgostit