Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Terapia iubirii conjugale. Cum să înfruntăm problemele din căsătorie

Editura: Editura Pauline

Traducător: Luminița Cosma

Colecția: A trăi ca protagoniști

Tema: Familie

An apariție: 2011

Număr ediție curentă: 1

Număr pagini: 176

Dimensiuni: 13 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Terapia iubirii conjugale. Cum să înfruntăm problemele din căsătorie

Valerio Albisetti, psiholog cu o experiență de douăzeci de ani în psihoterapia cuplului, prin intermediul acestei cărți, dorește să ofere un parcurs bine definit pentru identificarea și rezolvarea problemelor din relațiile conjugale.

Căsătoria este un pas care se face în doi din ziua în care cuplul, printr-un "da" reciproc, își pecetluiește uniunea pentru toată viața și trăiește un sacrament sfânt de iubire. Dar ce se întâmplă atunci când în căsătorie intervine rutina, obișnuința, indiferența, trădarea? Foarte multe cupluri se află în această situație. Pentru a depăși asemenea blocaje conjugale, și pentru însănătoșirea și consolidarea relației de cuplu, V. Albisetti a elaborat o metodă de psihoterapie prin care soții sunt îndemnați să se angajeze într-un proces de autoanaliză, de cunoaștere, de acceptare și de reînnoire a relației. De asemenea, comunicarea, recunoașterea propriilor responsabilități, acceptarea și iertarea reciprocă sunt menționate ca atitudini esențiale pentru reușita acestui proces complex de vindecare a relației. 

Practicitatea cărții este dată și de faptul că sunt analizate și explicate situațiile de dificultate cele mai frecvente dintr-o căsătorie la care se propun soluții utilizate de autorul însuși în ședințele de terapie conjugală. Metoda lui V. Albisetti include și o serie de chestionare care cer soților timp pentru ei înșiși și sinceritate, ajutându-i pe aceștia să ajungă la cunoașterea reală a punctelor cheie ce au determinat apariția unui conflict, a numeroaselor liste de nemulțumiri, apoi la eliminarea resentimentelor și revitalizarea iubirii care a unit la început cuplul. În această carte, Albisetti încearcă să expună nelămuririle, dubiile, anxietățile care restrâng libertatea de comunicare și de îmbunătățire a relației. Autorul îndeamnă la o comunicare "spontană" deoarece, conform experienței sale de psiholog "căsniciile cele mai reușite sunt acelea în care soții se exprimă spontan, liber". și dacă unora le este greu sau nu știu cum să procedeze, prin folosirea metodei lui Albisetti, vor găsi o modalitate de a se deschide, un mijloc care va ajuta soții să pășească în doi, cu încredere, din nou, pe drumul iertării și al iubirii.


Titlu original: Terapia dell'amore coniugale. Come affrontare i problemi del vivere insieme