Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Isus ne învață să educăm și să ne educăm. Orientări și sugestii pentru părinți, educatori și tineri

Editura: Editura Pauline

Traducător: Mihaela Voicu

Colecția: Cuvinte de viață

Tema: Religie și spiritualitate

An apariție: 2013

Număr ediție curentă: 1

Număr pagini: 256

Dimensiuni: 13 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Isus ne învață să educăm și să ne educăm. Orientări și sugestii pentru părinți, educatori și tineri

Mulți părinți și educatori ai copiilor, adolescenților și tinerilor sunt dezorientați și, adesea, descurajați: nu știu ce să facă și cum să facă pentru a educa tinerele generații. Între atâtea "dificultăți", Isus, cel mai mare expert în formarea oamenilor, este unicul Model și Învățător care poate fi "Lumină și Călăuză" pentru părinți, educatori, formatori. De asemenea, cartea este adresată adolescenților, tinerilor și adulților care vor să se formeze pe ei înșiși la nivel uman, moral și spiritual. Isus ne învață "să creștem, să trăim, să educăm și să ne educăm".

Isus educa la Adevăr și Viață, ajutând la creșterea integrală, și la trăirea ca "persoane" și ca "fii ai lui Dumnezeu"; de aceea Evangheliile conțin numeroase elemnte ce îi orientează și-i călăuzesc pe oameni spre a educa și a se educa.

A educa așa cum o făcea Cristos înseamnă a ajuta un om să se construiască pe sine în lumina "Adevărului și al Binelui" care iradiază din persoana, cuvintele și faptele lui Isus Învățătorul, formând conștiința, promovând libertatea interioară și punând în valoare resursele minții și ale inimii, care orientează alegerile voinței.

Prezenta lucrare se dorește a fi un "instrument-ghid" atât pentru părinți și educatorii creștini, cât și pentru acei adolescenți, tineri și adulți care, deveniți conștienți de propria "îndatorire educativă față de ei înșiși", înțeleg să se educe pentru a da chip și calitate propriei creșteri.


Titlu original: Gesù insegna a educare e a educarsi - Orientamenti e suggerimenti per genitori, educatori e giovani