Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Dumnezeu ne-a creat ca o familie. Vol. 4. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta

Editura: Editura Pauline

Traducător: Radu Florin Motoca

Colecția: Cele zece porunci

Tema: Tineret

An apariție: 2002

Număr ediție curentă: 1

Număr pagini: 48

Dimensiuni: 15 x 21 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Dumnezeu ne-a creat ca o familie. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta

Broșura se compune din cinci părți. Ele constituie o cale progresivă îndreptată spre înțelegerea motivațiilor și a profundei actualități a celui de a patra porunci. Plecând de la faptul incontestabil că fiecare persoană, născându-se, se află în această lume fără voia sa, apare o întrebare fundamentală: "De undde vin? De la cine vin?"

Este vorba, deci, de a descoperi originea propriei existențe și a propriei personalități. Credincioșii sunt călăuziți spre a înțelege că originea primă este Dumnezeu însuși, ale cărui instrumente s-au făcut bărbatul și femeia, într-un anumit timp și spațiu.

Comunitatea umană naturală care s-a creat, se dezvoltă și crește continuând să dăruiască viața, înțeleasă ca vitalitate, energie, posibilitate de maturizare și de dezvoltare a întregii persoane. De aici necesitatea unui proiect de creștere legat de câteva valori fundamentale.

"A cinsti pe tatăl tău și pe mama ta" este, într-un anumit sens, sinteza acestor valori; porunca indică și astăzi necesitatea ca familia să se dezvolte după un anumit plan, după o direcție specifică, pe care în mod natural părinții trebuie să o ofere și să o facă respectată. Însă "a se respecta unul pe altul" devine și un mod pentru a consimți tuturor acea liniște în care fiecare își maturizează conștiința libertății personale, care este un dar de la Dumnezeu și un drept fundamental al persoanei.

Cele cinci părți ale broșurii se intitulează:

  • Cine sunt tatăl meu și mama mea?
  • O comuniune care trebuie creată.
  • O comuniune care trebuie sporită.
  • Nu sunt de ajuns doi părinți?
  • O cinstire limitată în timp?

Titlu original: Onora il padre e la madre