Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Educația – pasiune și devotament. Provocări pentru educatorii creștini.

Editura: Editura ARCB

Traducător: Sofia Alexe, Liana Gehl

Colecția: Cultură și societate

An apariție: 2014

Număr pagini: 144

Dimensiuni: 14.50 x 20.50 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Papa Francisc (Cardinal Jorge Mario Bergoglio SJ), fiu de imigranţi italieni, s-a născut în 1936 în Argentina. După ce urcă toate treptele ierarhiei bisericești, la vârsta de 77 de ani este ales la cârma Bisericii Catolice. În această calitate, face două gesturi semnificative: își ia numele de Francisc („pentru cei săraci”, după cum va explica mai apoi) și adoptă ad litteram mandatul cuprins în denumirea sa oficială de Suveran Pontif. Într-adevăr, „pontif” (de la cuvintele latinești pons + facere) înseamnă „făcător de punţi”...

În volumul de față, pornind de la o perspectivă radical diferită de demagogiile mai vechi sau mai noi, Papa Francisc îşi asumă dificilul rol de mediator între actanţii procesului de învăţământ. Căci adevăratele pârghii ale schimbării sociale, spune Papa, nu ţin de politică sau economie, ci de educaţie.


„Orice pas înainte, fie el şi în domeniul cultural sau istoric, dacă nu se înrădăcinează în aducerea-aminte a originilor care ne dau existenţa, e ficţiune şi sinucidere. O cultură fără rădăcini şi fără unitate nu stă în picioare.”

„Vedem în jur persoane a căror memorie este bolnavă, împotmolită în amintiri incapabile de a trece dincolo de prima impresie, alimentată de flash-uri şi mode, de emoții de moment, de opinii pline de suficienţă care maschează un sentiment de dezorientare. Toate aceste frânturi de memorie nu vor decât să ne distragă atenţia şi să nege istoria: Domnul e viu şi stă în mijlocul nostru. El ne cheamă, El ne susţine, în El ne regăsim, şi El ne trimite. Suntem copiii Lui, în El ne aflăm statura la care suntem chemaţi.”

„Educatorii creştini sunt martori în vremea post-modernităţii, aflată într-o tranziţie care la fel de bine s-ar putea numi cultura naufragiului. Totuşi, această carte nu ar trebui să ne facă pesimişti, ci dimpotrivă: aici ni se face o invitaţie, ni se propune o provocare şi o vocaţie.”

Papa Francisc