Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Oameni şi animale. O perspectivă teologică şi etică

Editura: Editura Ratio et Revelatio

Traducător: Raluca Lazarovici Vereş

Colecția: Revelatio

Tema: Religie şi spiritualitate

An apariție: 2013

Număr pagini: 158

Dimensiuni: 11 x 18 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Cartea de față vine să ocupe un gol imens în literatura religioasă creștină publicată în România și este cu atât mai necesară în aceste zile în care suntem martorii unui comportament deviant la adresa animalelor. Lucrarea pornește nu doar de la textul Scripturii, ci se apleacă și asupra tradiției bimilenare a creștinismului, reflectată în scrierile Părinților Bisericii și în viața multor sfinți sau pustnici, ceea ce arată că problema relației omului cu animalele nu este doar o „găselniță” a modernității, ci e adânc înrădăcinată în tradiția creștină ca punct constant de reflecție.

„Tăcerea cu care până astăzi Bisericile creştine par să fi învăluit tema animalelor şi a drepturilor lor e ruptă din când în când de câte o mică-mare carte ca aceasta, pe care eu şi alţii ca mine, care ne dedicăm viaţa lor, o primim cu profundă recunoştinţă. Am perceput deseori suferinţa credincioşilor în faţa acestei tăceri, incapabili să accepte excluderea din planul de mântuire al lui Dumnezeu a fidelilor lor prieteni de viaţă. Unii chiar s-au îndepărtat de Biserică tocmai din acest motiv, apropiindu-se poate de cultele orientale. Eu însămi am întâmpinat greutăţi în a răspunde coerent şi fără ezitări, sprijinindu-mă pe textele sacre, atacurilor îndreptate împotriva mea, de aceea simţeam nevoia de aprofundare” (Sara Turetta).

Lucrarea „Oameni şi animale” este, deci, un eveniment nerepreţuit, cu atât mai mult pentru publicul din Romînia, care în aceste zile reflectă asupra valorii şi rolului animalelor în societate.