Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Ritualul Iniţierii Creştine a adulţilor

Editura: Editura Presa Bună

Colecția: Liturgie

Tema: Liturgică şi patristică

An apariție: 2008

Număr pagini: 404

Dimensiuni: 17 x 24 cm

Tip copertă: cartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Traducerea acestui ritual a fost aprobată de Conferinţa Episcopală Română şi a primit autorizarea din partea Congregaţiei pentru Cultul Divin şi Disciplina Sacramentelor cu decretul 1507/04/L din 28 iulie 2005 şi, respectiv, 1823/05/L din 31 martie 2006. Această ediţie trebuie considerată ca „tipică” pentru limba română, iar folosirea textului devine obligatorie de îndată ce a fost tipărit.

În decretul de publicare a Ritualului Iniţierii creştine a adulţilor scrie:

„Conciliul ecumenic al II-lea din Vatican a hotărât revizuirea Ritualului Botezului adulţilor, stabilind să se înfiinţeze catecumenatul adulţilor dispus în mai multe trepte pentru ca timpul catecumenatului, având ca scop o pregătire corespunzătoare, să poată fi sfinţit prin rituri sfinte ce trebuie celebrate în intervale succesive.

Urmând aceste hotărâri, Sfânta Congregaţie pentru Cultul Divin a pregătit noul Ritual al iniţierii creştine a adulţilor, pe care, după ce a fost aprobat de Suveranul Pontif Paul al VI-lea, s-a îngrijit să-l publice şi ediţia pe care o prezintă acum este tipică, urmând să înlocuiască Ritualul Botezului adulţilor care este acum în Ritualul roman. A dispus, de asemenea, ca acest nou ritual să poată fi folosit de îndată în limba latină; în limba poporului însă din ziua pe care o va stabili conferinţa episcopilor, după ce se va face traducerea în limba poporului şi va fi primită aprobarea Scaunului Apostolic”.

Pr. dr. Ştefan Lupu


Titlu original: RITUALE ROMANUM ex decreto Sacrosancti Oecumenici Concilii Vaticani II instauratum auctoritate Pauli Pp. VI Promulgatum, Ordo initiatonis christianae adultorum, Editio typica, Typis Polyglottis Vaticanis 1972 (reimpressio emendata, 1974)