Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Ritualul Înmormântării

Editura: Editura Presa Bună

Colecția: Liturgie

Tema: Liturgică şi patristică

An apariție: 2005

Număr pagini: 312

Dimensiuni: 17 x 24 cm

Tip copertă: cartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Această ediţie în limba română a Ritualului înmormântării a fost aprobată Concordat cum originali de Conferinţa Episcopală Română şi a primit autorizarea din partea Congregaţiei pentru Cultul Divin şi Disciplina Sacramentelor cu decretul nr. 1526/03/L din 23 aprilie 2004.

Ritualul înmormântării începe cu decretul de promulgare şi normele introductive (roluri şi îndatoriri cu privire la cei răposaţi; adaptări ce revin Conferinţelor Episcopale; rolul preotului în pregătirea şi desfăşurarea înmormântării).

Ritualul înmormântării este împărţit în opt capitole. În primele cinci este prezentat ritualul înmormântării pentru diferite situaţii (Privegherea la mort şi rugăciunea la punerea trupului neînsufleţit pe catafalc; Prima formă de înmormântare, cu trei staţiuni: în casa răposatului, în biserică şi la cimitir; A doua formă de înmormântare, cu două staţiuni: în capela cimitirului şi la mormânt; A treia formă de înmormântare: care se celebrează în casa răposatului; Ritualul înmormântării copiilor), iar în următoarele trei capitole sunt redate texte din Sfânta Scriptură care pot fi folosite în diversele cazuri de înmormântare (pentru adulţi, pentru copiii botezaţi şi pentru copiii nebotezaţi), rugăciuni, modele pentru Rugăciunea credincioşilor, diferite recomandări.

Marius-Claudiu Dumea


Titlu original: RITUALE ROMANUM ex decreto Sacrosancti Oecumenici Concilii Vatican II instauratum auctoritate Pauli pp. VI promulgatum, Ordo Exsequiarum, Editio typica, Typis Polyglottis Vaticanis 1969.