Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Dezvoltarea rapidă

Dezvoltarea rapidă

Dezvoltarea rapidă


ISBN: 973-8191-64-5
Preț: 3.00 RON

Editura: Editura Presa Bună

Traducător: Cristina Grigore

Colecția: Documente

Tema: Magisteriu

An apariție: 2005

Număr pagini: 28

Dimensiuni: 10 x 14 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

La Editura „Presa Bună” a apărut, în colecţia „Documente” (nr. 51), scrisoarea apostolică a Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea, Dezvoltarea rapidă; traducerea a fost realizată de Cristina Grigore.

Dată publicităţii în ziua de 24 ianuarie 2005, scrisoarea apostolică Dezvoltarea rapidă a papei Ioan Paul al II-lea se adresează responsabililor în comunicaţiile sociale. Scrisoarea este rezultatul unei dorinţe exprimate cu un an în urmă de către Sfântul Părinte de a marca aniversarea decretului conciliar Inter mirifica cu un nou document.

Împărţit în cinci părţi („Un itinerar rodnic pe făgaşul decretului Inter mirifica”, „Discernământ evanghelic şi angajare misionară”, „Schimbarea de mentalitate şi reînnoire pastorală”, „Mass-media, răscruce a marilor probleme sociale”, „A comunica cu puterea Duhului Sfânt”), noul document redă semnificaţia mijloacelor de comunicare socială în vremurile noastre, invitând în acelaşi timp la reflecţie asupra „provocărilor pe care comunicaţiile sociale le constituie pentru Biserică”.

* * *

„Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor în sectorul media este, cu siguranţă, unul dintre semnele progresului în societatea de astăzi...

Într-o viziune organică şi corectă asupra dezvoltării fiinţei umane, mass-media poat şi trebuie să promoveze dreptatea şi solidaritatea, relatând cu acurateţe şi în mod veridic evenimentele, analizând complet situaţiile şi problemele, dând glas diverselor opinii. Criteriile supreme ale adevărului şi dreptăţii, în exercitarea matură a libertăţii şi a responsabilităţii, constituie orizontul în care se situează o autentică deontologie în utilizarea puternicelor mijloace de comunicare socială moderne...

În mijloacele de comunicare, Biserica află un sprijin preţios pentru răspândirea evangheliei şi a valorilor religioase, pentru promovarea dialogului şi a cooperării economice şi interreligioase, precum şi pentru a apăra acele principii solide care sunt indispensabile pentru zidirea unei societăţi care să respecte demnitatea persoanei umane”.

Dezvoltarea rapidă, nr. 1; 3; 7