Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Ecclesia in Europa

Ecclesia in Europa

Ecclesia in Europa


ISBN: 973-8191-41-6
Preț: 4.50 RON

Editura: Editura Presa Bună

Traducător: Cristina Grigore

Colecția: Documente

Tema: Magisteriu

An apariție: 2003

Număr pagini: 144

Dimensiuni: 10 x 14 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

„Isus Cristos, viu în Biserica sa, izvor de speranţă pentru Europa” - aceasta a fost tema Celei de-a II-a Adunări Speciale pentru Europa a Sinodului Episcopilor, care s-a desfăşurat în Vatican între 1 şi 23 octombrie 1999. Lucrările acestui Sinod s-au încheiat cu o serie de concluzii ce au fost prezentate Sfântului Părinte, care, la rândul său, le-a sintetizat în exortaţia apostolică postsinodală Ecclesia in Europa.

Semnat în seara zilei de 28 iunie 2003, ajunul solemnităţii Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, acest document face un apel puternic la depăşirea diviziunilor care au fragmentat bătrânul continent şi chiar creştinătatea.

Cheia acestui document este tema speranţei: „Vestind Europei evanghelia speranţei, scrie Sfântul Părinte, voi avea drept călăuză cartea Apocalipsului, «revelaţia profetică» ce dezvăluie comunităţii de credincioşi sensul tainic şi adânc al lucrurilor care au loc” (cf. Ap 1,1).

Exortaţia apostolică postsinodală Ecclesia in Europa a fost tradusă de Cristina Grigore şi a fost publicată de Editura Presa Bună, fiind a 37-a apariţie din colecţia „Documente”.