Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Noi vocaţii pentru o nouă Europă (In verbo tuo...)

Editura: Editura Presa Bună

Traducător: Cornel Berea, Mariana Gheru, Ovidiu Bişoc

Colecția: Documente

Tema: Magisteriu

An apariție: 2000

Număr pagini: 214

Dimensiuni: 10 x 14 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Gândindu-ne la „problema vocaţiilor”, întrevedem aproape instantaneu în aceasta două provocări pentru Bisrericile noastre.

Cea mai evidentă şi imediată este nevoia de noi lucrători pentru secerişul Domnului. Este o nevoie „ca un strigăt” venit din partea comunităţilor noastre care au nevoie de păstori şi de miile de ambiente proprii misiunii: acolo unde lumea invocă mărturia unei vieţi consumate în întregime pentru Dumnezeu.

Dar în spatele acestei nevoi este în joc o problemă de cultură – cultura unui „om fără vocaţie” – în faţa căreia sunt interpretate în mod foarte serios pastoraţia, viaţa ca Biserică, capacitatea noastră de ascultare a lumii şi de vestire a evangheliei.

Avem însă o certitudine: chiar şi în momentele dificile ale istoriei, Duhul Sfânt acţionează şi ne încurajează să semănăm cu încredere, mai ales în inimile noilor generaţii. Ni se cere să devenim mediatori înţelepţi ai unei propuneri vocaţionale care trece prin viaţă şi cuvânt.

Privind la Maria, cea plină de har, femeia care i-a spus „da” lui Dumnezeu, vom înţelege şi vom fi capabili să ajutăm la înţelegerea unei existenţe consumate în întregime pentru Domnul. Cu ea vom şti să facem alegeri pentru ca această „frumuseţe” să devină viaţă.