Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Istoria Bisericii

Istoria Bisericii

Istoria Bisericii


ISBN: 973-9325-69-6
Preț: 32.00 RON
Stoc epuizat!

Editura: Editura Ars Longa

Traducător: Emil Dumea

Tema: Istorie

An apariție: 2006

Număr pagini: 672

Dimensiuni: 13 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Istoria Bisericii

Lucrările referitoare la istoria Bisericii nu lipsesc. Totuşi, fondul istoriei ecleziastice este atât de vast iar interesul cititorilor pentru un asemenea subiect atât de inepuizabil, încât el poate fi tratat mereu într-o nouă manieră.

În această lucrare am căutat să oferim o expunere istorică uşor de parcurs şi de înţeles în ciuda aparatului său critic. Accentul a fost pus pe viaţa interioară a Bisericii a cărei misiune este şi a fost întotdeauna aceea pe care i-a încredinţat-o Dumnezeu: găsirea şi netezirea drumului către mântuirea supranaturală. Fireşte, există în continuare influenţe reciproce între Biserică şi State, între Biserică şi multe alte comunităţi omeneşti. Cultura, economia, războaiele şi structurile interne ale Statelor au avut mereu o influenţă fastă sau nefastă asupra activităţii pastorale a Bisericii. Din acest punct de vedere o istorie de acest fel complet «religioasă» e imposibilă, cu toate că ideea de bază a unei astfel de istorii ar trebui să rămână îngrijirea sufletelor.

În afară de aceste aspecte, ne-am îndreptat atenţia în mod special către dezvoltarea Bisericii în cadrul spaţiului geografic respectiv, ceea ce nu a fost pus în evidenţă prea mult în alte lucrări asemănătoare.

Conţinutul acestui volum ar putea fi rezumat în puţine cuvinte, el fiind oglinda legăturii profunde a omului cu instituţia ecleziastică.

L. Hertling


Titlu original: Geschichte der Katolischen Kirche