Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

13 zile de marţi cu Sfântul Anton de Padova

13 zile de marţi cu Sfântul Anton de Padova

13 zile de marţi cu Sfântul Anton de Padova


ISBN: 973-7820-09-6
Preț: 7.00 RON
Stoc epuizat!

Editura: Editura Serafica

Colecția: Devoţiuni

Tema: Rugăciuni şi devoţiuni

An apariție: 2008

Număr pagini: 90

Dimensiuni: 11 x 17 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Devenită deja tradiție universală, devoțiunea faţă de Sf. Anton de Padova este larg răspândită în România. Dovada cea mai grăitoare a fost Pelerinajul cu relicva Sfântului Minunilor din lunile mai-iunie 2004. Manifestarea pietăţii antoniene diferă de la o regiune la alta a ţării, însă există un aspect comun tuturor credincioşilor care se adresează Sf. Anton: credinţa în Dumnezeul vieţii şi al iubirii. Devoţiunea antoniană încolţeşte în adâncul inimii celor care cred în Dumnezeu şi văd, astfel, în Sf. Anton un mesager divin, un maestru strălucit al trăirii credinţei.

Este adevărat că Sf. Anton a reuşit, prin faptă şi cuvânt, să se apropie cât mai mult de Dumnezeu, slujindu-i numai lui şi punând în practica vieţii cotidiene Evanghelia iubirii. A te adresa Sfântului nu poate însemna decât a recurge la puternica lui mijlocire şi, mai ales, a păşi cu încredere pe calea virtuţilor creştine care reies din viaţa lui. Iată, deci, cum rugăciunea care se naşte din credinţă, devine cale concretă pentru a trăi Evanghelia, devine o exercitare constantă şi progresivă de înaintare pe calea iubirii.

Traiectoria fiecărui credincios care îl adoptă ca patron spiritual pe Sf. Anton poate fi descrisă astfel: porneşte de la hotărârile inimii şi ajunge la alegerile concrete ale vieţii de zi cu zi! Căutând în visteria inimii sale, omul descoperă credinţa, sădită, udată şi îngrijită în dezvoltarea ei de către însuşi Dumnezeu prin Duhul său Sfânt. Tot în interiorul omului apare şi încrederea filială în Sf. Anton, care mijloceşte haruri minunate pentru toţi cei care i se adresează, indiferent de religia sau confesiunea cărora le aparţin. Odată ce omul se întâlneşte cu Sf. Anton, se simte condus către Isus, izvorul prin excelenţă al tuturor harurilor. În fine, orice om se simte atras spre meditarea cuvântului lui Dumnezeu şi spre trăirea Evangheliei. Astfel, speranţa creştină este alimentată neîncetat, în timp ce iubirea devine din ce în ce mai mult un program de viaţă.

Din Introducere