Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Rugăciuni în cinstea Sfântului Anton

Editura: Editura Serafica

Traducător: Veronica Iştoc

Colecția: Rugăciunea creştinului

Tema: Rugăciuni şi devoţiuni

An apariție: 2011

Număr pagini: 64

Dimensiuni: 10 x 14 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Devoţiunea către Sfântul Anton este una dintre modalităţile de cinstire a sfinţilor. Conciliul Vatican al II-lea afirmă: „Biserica proclamă misterul pascal al lui Cristos realizat în sfinţii care au suferit cu Cristos şi cu El sunt glorificaţi. Le propune credincioşilor exemplele lor şi imploră pentru meritele lor binefacerile lui Dumnezeu” (Constiituţia despre Sfânta Liturghie, nr. 104).

Ceea ce este valabil pentru toţi sfinţii, este aplicabil în mod particular şi pentru Sfântul Anton, numit în mod spontan de către poporul creştin „Sfântul” prin excelenţă. Pătruns de iubire arzătoare pentru Domnul său, el se cufundă în spiritul Evangheliei, o trăieşte, o vesteşte în predicare, o ilustrează în scrieri astfel că a meritat să fie declarat de Biserică „Doctor Evanghelic”.

Sfântrul continuă să fie şi astăzi ceea ce a fost în viaţa sa pământească: o lumină şi o călăuză pentru poporul creştin. Şi astăzi emană din el um mesaj de mântuire: mesajul harului divin, care trebuie să fie dobândit, păstrat şi dezvoltat.