Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Sfântul Ioan Calabria. Biografia oficială (1873-1954)

Editura: Editura Serafica

Traducător: Sebastian Diacu

Colecția: Biblioteca de istorie

Tema: Vieţile Sfinţilor

An apariție: 2013

Număr pagini: 603

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Sfântul Ioan Calabria (1873 – 1954) este sfântul băieţilor abandonaţi, a celor marginalizaţi şi unul dintre precursorii reînnoirii Bisericii secolului XX.

S-a născut la Verona în 1873 şi încă de mic a experimentat personal sărăcia şi foamea. Intrat în semninar, a întâmpinat numeroase oprelişti de la a deveni preot. Se considera «zero şi mizerie». Dar avea o încredere necondiţionată în Providenţă şi este însufleţit de o mare iubire pentru Dumnezeu şi omenirea cea mai săracă. Din acest motiv a fost un instrument umil în mâinile Creatorului, care a săvârşit prin el opere măreţe.

Dincolo de fondarea Congregaţiilor Slujitorilor Săraci şi ale Slujitoarelor Sărace ale Divinei Providenţe, don Calabria a contribuit la apariţia a numeroase alte activităţi caritative, de ajutorare, sanitare şi pastorale. Surprinzător, smeritul preot veronez a avut o carismă extraordinară în sectorul ecumenismului şi al reînnoirii Bisericii. A avut raporturi confidenţiale cu preotestanţi, anglicani, ortodocşi şi evrei; din multe puncte de vedere a anticipat ideile conciliului Vatican II.

La moartea sa, în 1954, Opera sa se răspândise deja în toată lumea. În ajunul anului 2000, papa Ioan Paul II îl proclama sfânt (1999), recunoscând virtuţile extraordinare ale unui preot iubit şi venerat nu doar în Italia.


Titlu original: San Giovanni Calabria. Biografia ufficiale