Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Reaprinde darul. Exerciţii spirituale pentru preoţi

Editura: Editura Presa Bună

Tema: Religie şi spiritualitate

An apariție: 2015

Număr ediție curentă: 3

Număr pagini: 108

Dimensiuni: 15 x 21 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Reaprinde darul. Exerciţii spirituale pentru preoţi

„Cum să reaprindem darul lui Dumnezeu?” La această întrebare încearcă părintele Cornel Cadar să dea un răspuns, în cartea intitulată Reaprinde darul. Exerciţii spirituale pentru preoţi, pe care a folosit-o ca suport tipărit în cadrul exerciţiilor spirituale pe care le-a coordonat în perioadele 8-12 septembrie, la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi, şi 22-26 septembrie 2014, la Centrul „Gaudium et Sper” din Traian, pentru unii preoţi din Dieceza de Iaşi.

În premisă, pr. Cornel Cadar scrie despre conţinutul acestei cărţi că „a fost tipărit pentru folosul celor ce ar dori să revină asupra celor meditate sau pentru cei care sunt interesaţi de mesajul unor picturi cunoscute”.

Părintele propune câte o imagine sau o icoană ca punct de plecare pentru meditaţii. Astfel, se poate aprofunda icoana Sfintei Treimi, realizată de Andrei Rubliov, Convertirea sfântului Paul, de Michelangelo Merisi da Caravaggio şi Semănătorul, de Vincent van Gogh, acestea putând fi admirate în format color.

Cadrul meditaţiilor este completat cu texte din Sfânta Scriptură şi învăţături aparţinând fericitului Anton Durcovici, episcop martir.

Cartea este structurată astfel în trei capitole, fiecare capitol având două părţi. Mai întâi este o scurtă biografie a autorului imaginii prezentate, urmată de o prezentare a tabloului. În partea a doua sunt două meditaţii, cu textele care l-ar putea ajuta pe cititor să intre în profunzime, texte atât din Sfânta Scriptură, cât şi din mari autori din istoria Bisericii, câteva întrebări cu care autorul ne vine în ajutor pentru o mai bună meditaţie, iar în final este propusă o scurtă rugăciune. La final sunt adăugate şi sursele folosite pentru biografie şi explicaţiile la imagini.

„Reaprinde darul! Să-l facem să ardă zi de zi pentru el (Isus) şi pentru semenii noştri. Nu există misiune mai nobilă decât aceea de a fi ambasadorii lui Cristos, de a-i ajuta pe alţii să-l găsească pe Mântuitorul care ne-a chemat în slujba sa. Dumnezeu să ne ajute!”

Ionuţ-Gabriel Giurgică