Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Vita consecrata

Nou
Vita consecrata

Vita consecrata


ISBN: 978-606-8116-44-0
Preț: 9.00 RON

Editura: Editura Presa Bună

Colecția: Documente

Tema: Magisteriu

An apariție: 2015

Număr ediție curentă: 2

Număr pagini: 212

Dimensiuni: 10 x 14 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Vita consecrate

Ce este, de fapt, viaţa consacrată? Mai putem găsi persoane care duc o viaţă consacrată? De unde este inspirată viaţa consacrată? Papa Ioan Paul al II-lea, în exortaţia apostolică postsinodală Vita consecrată („Viaţa consacrată”), doreşte să se adreseze credincioşilor creştini şi nu numai, pentru a explica ceea ce înseamnă viaţa consacrată, de unde îşi are izvorul şi la ce slujire se angajează pentru a-i cunoaşte mai îndeaproape pe cei care s-au angajat la o slujire cu totul specială.

În primele cuvinte ale exortaţiei papa afirmă „Viaţa consacrată, profund înrădăcinată în exemplul şi în învăţătura lui Cristos Domnul, este un dar al lui Dumnezeu Tatăl făcut Bisericii lui prin Duhul Sfânt. Profesiunea sfaturilor evanghelice are darul de a face ca trăsăturile caracteristice ale lui Isus - curat, sărac şi ascultător - să devină «vizibile» în mijlocul lumii în mod exemplar şi permanent, iar privirea credincioşilor este chemată să se întoarcă spre misterul împărăţiei lui Dumnezeu, care acţionează deja în istorie, dar care aşteaptă să-şi dobândească deplina dimensiune în ceruri”. Papa îi aminteşte pe toţi aceia care de-a lungul veacurilor au ascultat de chemarea Tatălui şi de îndemnul Duhului, pentru a se dărui Domnului cu o inimă «neîmpărţită».

Exortaţia este împărţită în trei capitole, pentru a putea aprofunda marele dar al vieţii consacrate în tripla dimensiune a consacrării, comuniunii şi misiunii.

În primul capitol, Sfântul Părinte propune să medităm asupra izvoarelor cristologice şi treimice ale vieţii consacrate.

Capitolul al doilea ne reaminteşte că viaţa consacrată este un semn de comuniune în Biserică.

În cel de-al treilea capitol, pontiful ne spune că viaţa consacrată este epifania iubirii lui Dumnezeu în lume.

Exortaţia apostolică postsinodală Vita consecrate reflectează astfel profund asupra vieţii consacrate, căutând să aducă răspunsuri noi şi actuale la această temă care a traversat întreaga istorie şi care mereu a marcat inima societăţii şi a fiecăruia dintre noi.

Ionuţ-Gabriel Giurgică