Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Jubileul Milostivirii. Pelerini cu dor de veşnicie

Editura: Editura Presa Bună

Tema: Religie şi spiritualitate

An apariție: 2015

Număr pagini: 132

Dimensiuni: 15 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

La 8 decembrie 2015 papa Francisc a deschis la Vatican în mod oficial Jubileul Milostivirii. Pr. Mihai Roca, în Cartea Jubileul Milostivirii. Pelerini cu dor de veşnicie, vine în ajutorul celor care doresc să înţeleagă şi să trăiască acest an jubiliar. Întrebări ca: De ce? Ce înseamnă? Ce cuprinde? Ce trebuie să facem? Cum obţinem indulgenta plenară?, îşi găsesc răspunsul în acest volum.

Cartea îşi propune să prezinte unele teme aprofundate de papa Francisc în documentul de proclamare a anului jubiliar, Misericordiae Vultus.

Împărţită în opt capitole, lucrarea începe cu prezentarea Misericordiae Vultus, continuând cu explicaţii asupra jubileului, porţii sfinte, pelerinajul şi indulgenţa jubiliară. Autorul acordă două capitole pentru „Evanghelia milostivirii” şi „Parabolele milostivirii”, iar ultimul capitol vorbeşte despre „Casa milostivirii” în care se intră prin trecerea porţii sfinte şi este reprezentată de comunitatea celor care au trecut pragul milostivirii.

PS Aurel Percă, în prezentarea cărţii, face un rezumat al cărţii: „Aceste capitole sunt structurate nu numai pentru a prezenta documentul Misericordiae Vultus şi nici numai pentru a transmite informaţii despre Jubileul Milostivirii, ci mai ales pentru a cunoaşte semnificaţia profundă a milostivirii lui Dumnezeu şi pentru a trăi cu o credinţă vie Anul Sfânt”.

La sfârşitul fiecărui capitol, sunt indicate texte de referinţă pentru tema analizată, texte preluate parţial de-a lungul capitolelor şi propuse integral în „Adaos. Texte de aprofundat”. Lucrul cu documentele ar putea constitui o ocazie pertinentă pentru o aprofundare a temelor prezentate, atât individual, cât şi în cadrul unor întâlniri de cateheză.

Începând Jubileul Milostivirii fiecare dintre noi este invitat să trăiască cât mai bine acest timp, iar pentru a putea face acest lucru trebuie mai întâi să ştim despre ce este vorba. Cartea de faţă este un bun material pentru familiarizarea cu ceea ce înseamnă anul sfânt şi ce anume trebuie să facem pentru a experimenta milostivirea lui Dumnezeu în viaţa noastră. Lectură rodnică!

Pr. Claudiu Bulai