Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Sfinţi în milostivire

Editura: Editura Sapientia

Colecția: Cateheză

Tema: Magisteriu, Cateheză

An apariție: 2015

Număr pagini: 90

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Sfinţi în milostivire

Papa Francisc, în încheierea bulei Misericordiae vultus, a scris: „Rugăciunea noastră să se extindă şi la atâţia sfinţi şi fericiţi care au făcut din milostivire misiunea lor de viaţă” (nr. 24). Printre instrumentele pastorale pentru a trăi Jubileul nu putea să lipsească un text dedicat sfinţilor. În mod semnificativ a fost intitulat Sfinţi în milostivire, pentru a arăta că aceste figuri aşa de expresive nu s-au limitat să exprime mărturia lor prin faptele de milostenie. Ele au trăit, înainte de toate, în cadrul milostivirii şi pentru aceasta au simţit urgenţa de a-i exprima frumuseţea în viaţa lor de sfinţenie.

Suntem deosebit de recunoscători părintelui Antonio M. Sicari o.c.d. pentru că ne-a dăruit aceste pagini care reprezintă tablouri de sfinţenie, de unde reiese faţa milostivirii. Alegerea făcută de el permite să se adune în puţine pagini catolicitatea Bisericii care în diferite părţi ale lumii exprimă bărbaţi şi femei care au dat glas milostivirii. În afară de câţiva italieni, ne întâlnim cu doi francezi, un român, doi polonezi şi o unguroaică, o chiliano-argentiniancă şi un olandez, un belgian-hawaiian şi un peruvian, o albaneză-indiancă şi două americance, un italo-croat, un italo-brazilian şi un rus-german. Lumea şi Biserica sunt într-adevăr reprezentate. Nu toţi sunt sfinţi şi fericiţi. Unii sunt în drum spre recunoaşterea sfinţeniei lor din partea Bisericii, dar sunt percepuţi şi simţiţi ca adevăraţi sfinţi datorită mărturiei lor vii şi a mărturiei lor de credinţă. Ca mare scriitor, părintele Antonio Sicari a ştiut să sintetizeze ani de istorie. Pentru aceasta, facem trimitere la scrierile sale în acest sens care în decursul anilor au văzut lumina tiparului, până astăzi, în treisprezece volume de Portrete de sfinţi. Cititorul va găsi o aprofundare şi o adevărată mină de sfinţenie.

Aşa cum scrie Papa Francisc, sfinţii au intrat în „profunzimile milostivirii”. Citirea şi meditarea mărturiei lor să poată deveni şi rugăciune de mijlocire pentru a trăi acest Jubileu având certitudinea şi încrederea de neclintit a iubirii milostive a Tatălui.

+ Rino Fisichella

Preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări