Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Predica Verbum. Culegere de omilii (Anul A)

Editura: Editura Sapientia

Coordonator: Alois Bişoc

Tema: Predici

An apariție: 2016

Număr pagini: 502

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Predica Verbum. Culegere de omilii (Anul A)

Slujirea predicării cuvântului lui Dumnezeu este cu siguranță una dintre misiunile cele mai importante ale Bisericii. Magisteriul Bisericii, prin vocile sale cele mai autorizate, prin diferite documente, a făcut numeroase apeluri la îndeplinirea cu multă conștiinciozitate și cu mult zel a acestei misiuni care se bazează pe însuși mandatul explicit primit de la Cristos de a predica evanghelia la toată făptura (cf. Mc 16,15; Mt 28,19).

Omiliile din acest volum au fost compuse de studenții teologi din anii V și VI de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași. Sperăm ca ele să corespundă exigențelor actuale ale vestitorilor cuvântului lui Dumnezeu și, mai ales, să fie cât mai utile pentru întreg Poporul lui Dumnezeu.

Exprimându-ne mulțumirea față de studenții teologi care au colaborat la redactarea acestei culegeri de omilii, încheiem cu îndemnul Sfântului apostol Paul făcut discipolului Timotei, îndemn care, fără îndoială, continuă să fie valabil pentru fiecare predicator al cuvântului lui Dumnezeu: „Te conjur înaintea lui Dumnezeu și a lui Cristos Isus, care va veni să îi judece pe vii și pe morți, la arătarea sa și a împărăției lui: vestește cuvântul (prædica Verbum), insistă la timp potrivit și la timp nepotrivit, dojenește, amenință, îndeamnă, cu toată îndelunga răbdare și învățătură!… Fă-ți munca de evanghelist, împlinește-ți slujirea” (2Tim 4,1-5). (prezentare semnată de pr. dr. Alois Bișoc)