Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Almanahul Presa Bună 2017

Almanahul Presa Bună 2017

Almanahul Presa Bună 2017

***

ISBN: 2343-7960 (ISSN)
Preț: 17.00 RON

Editura: Editura Presa Bună

Coordonator: Cornel Cadar

Tema: Reviste şi publicaţii. Studii

An apariție: 2017

Număr pagini: 400

Dimensiuni: 14 x 21 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Almanahul Presa Bună 2017

„Dacă lumea e o carte, cei ce nu călătoresc îi citesc doar prima pagină”. Plecând de la acest gând al sfântului Augustin, lectura celui de-al XXV-lea număr al Almanahului „Presa Bună”, apărut în anul 2017 la Editura „Presa Bună”, este o adevărată călătorie în viaţa Diecezei de Iaşi şi a Bisericii Universale. Prestigiosul anuar reflectă imagini din viaţa Bisericii universale şi particulare într-o manieră simplă şi elegantă, fiind de un real folos tuturor cititorilor care doresc să vâslească, prin lectură, în „barca lui Cristos”, astfel încât să se bucure de o călătorie frumoasă şi plină de bucurie.

Ajunsă acum la cea de-a 25-a apariţie, publicaţia Almanahul „Presa Bună” celebrează un sfert de veac de reală contribuţie la creşterea în cunoaşterea spirituală, formativă şi pastorală cu noi şi variate date şi informaţii, atât de utile la întărirea în credinţă, prin atâtea articole cu conţinut doctrinar, moral şi pastoral, ca şi printr-un continuu îndemn la o muncă susţinută în domeniul evanghelizării.

În introducere, PS Petru Gherghel ne spune: „Almanahul «Presa Bună» a constituit, pentru mulţi ani, o sursă bogată de informare şi de evanghelizare pentru toţi credincioşii noştri şi nu numai. Almanahul a reuşit să devină o mare bogăţie a cunoaşterii trecutului istoriei noastre, a realizărilor ce au fost posibile în timp, devenind astfel un adevărat dar al providenţei în domeniul pastoral şi administrativ, ca şi în sectorul atât de important al formării conştiinţei creştine şi al evanghelizării prin toate publicaţiile, dar, mai ales, prin publicaţia sărbătorită în acest an”.

La rândul său, părintele Cornel Cadar, redactorul coordonator al anuarului, sintetizează, în cuvântul său introductiv, cele 25 de ediţii: „Sunt mărturia trecerii unor ani frumoşi în care am avut posibilitatea să ne cunoaştem identitatea, istoria, modul de organizare, evenimentele importante, înfăptuirile. Pagină după pagină, an după an, publicaţia a parcurs un sfert de veac, însoţindu-ne în drumul nostr”.

În primele pagini, almanahul ne propune un calendar pentru anul 2017 în care ne sunt prezentate diferite imagini ale episcopilor care au fost la cârma Diecezei de Iaşi.

Primul capitol al almanahului reflectă o cronică externă şi una internă a evenimentelor care au avut loc în anul 2016, în Biserica Universală şi, respectiv, în Dieceza de Iaşi. Ni se recomandă apoi, ca lectură, să medităm semnificaţia pe care a avut-o Anul Milostivirii în viaţa noastră şi cum poate continua milostivirea lui Dumnezeu.

La fel de interesantă este şi rubrica Statistici, întocmită în baza raportului Agenţiei Fides, publicat la sfârşitul anului 2016.

Almanahul cuprinde şi rubricile tradiţionale: „Au trecut la Domnul”, „Organizarea Diecezei de Iaşi”, „Utile”, „Istorie”, „Impresii misionare” şi alte capitole care aşteaptă să fie descoperite prin lectură.

„Sunt convins, şi de aceea şi recunoscător pentru toate, – scrie Preasfinţitul Petru Gherghel în cuvânt înainte – că foarte mulţi au găsit în Almanahul Presa Bună materiale de informare şi formare spirituală atât de utile pentru munca tuturor în strădania de creştere în credinţă şi slujire”.

Gabriel Iulian Cocianga