Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Şansa de a fi creştin

Editura: Editura Sapientia

Traducător: pr. Florin Farcaş

An apariție: 2007

Număr ediție curentă: 1

Număr pagini: 96

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

   Volumul a fost tradus din limba germană de pr. Florin Farcaş. Cartea este actuală în contextul în care credinţa e ameninţată, precum în societatea românească. 
             Provocările materiale, dorinţa legitimă după un trai mai bun, nesiguranţa locului de muncă, grijile vieţii familiale pot deveni obstacole greu de trecut pentru acela care doreşte să-şi asume riscul crediţtei. Cine crede nu trebuie să se teamă de nimic, din contră, creştinul are ceva de oferit oamenilor din aceste timpuri confuze. Creştinul este dintotdeauna omul mărturiei, omul comunicării, omul care ştie să facă prezentă persoana lui Cristos în comunitatea în care trăieşte şi în care îşi desfăşoară activitatea.
             Textele reunite în această carte vor să deschidă noi drumuri pozitive şi practicabile spre credinţă; doresc să-i susţină şi să-i încurajeze pe acei oameni care speră într-o viaţă pe deplin reuşită şi care însă se simt nesiguri şi şovăielnici în credinţă.
            Creştinul este omul care ştie că, indiferent de problemele cu care se confruntă, Dumnezeu se va îngriji de el, îl va conforma planului de iubire pe care îl are pentru el. Chiar şi în boală şi în suferinţă, creştinul va discerne voinţa lui Dumnezeu. Omul care vrea să fie creştin cu adevarat nu se izolează de lume; este în mijlocul lumii, şi totuşi, „altfel”. Optimismul, bucuria, spiritul de angajare şi de ajutorare sunt „mărcile” omului creştin. Nu trebuie să uităm că nu există perioada istorică în care credinţa să nu fi fost încercată, dar oamenii care au vrut într-adevăr să fie alături de Cristos şi cu Cristos au putut să mărturisească credinţa lor şi să-i lumineze şi pe alţii pentru a cunoaşte adevăratele valori ale vieţii. 
           Fiecare creştin este chemat să-şi trăiască promisiunile de la Botez, adică să creadă şi să mărturisească faptul că Isus Cristos este Domn şi numai urmându-l pe el, în starea de viaţă specifică, avem garanţia adevăratei fericiri şi împliniri sufleteşti. Prelatul Holenstein doreste să dea speranţă şi curaj oamenilor, căci Dumnezeu este un Dumnezeu care se lasă găsit şi astăzi.
A. Dumitrescu

Titlu original: Chance des Christsein. Wie Christsein heute fruchtbar gelebt werden kann.