Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

YOUCAT: română. Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

YOUCAT: română. Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

YOUCAT: română. Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

***

ISBN: 978-606-578-067-5
Preț: 25.00 RON

Editura: Editura Sapientia

Coordonator: Conferinţa Episcopală Austriacă

Traducător: Mihai Pătraşcu

Colecția: Cateheză

Tema: Cateheză şi sacramente

An apariție: 2012

Număr pagini: 304

Dimensiuni: 13 x 21 cm

Tip copertă: cartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Youcat: română. Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Youcat este o carte dedicată tinerilor, care vrea să-i ajute să înţeleagă mai bine credinţa Bisericii Catolice, aşa cum a fost ea formulată în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani după încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965).

Născut din iniţiativa Conferinţei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura tradiţională a Catehismului cu întrebări şi răspunsuri, dar o îmbracă cu fotografii şi reprezentări artistice, precum şi cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptură şi din mari personalităţi ale Bisericii. Rod al muncii unei echipe de teologi austrieci şi al unui grup de tineri, Youcat a fost supervizat de arhiepiscopul de Viena, cardinalul Christoph Schönborn. Până în prezent a fost tradus în peste 30 de limbi!

După prefaţa scrisă de Benedict al XVI-lea urmează circa trei sute de pagini, împărţite în patru secţiuni: „Ce anume credem”, „Celebrarea misterului creştin”, „Viaţa în Cristos”, „Rugăciunea în viaţa creştină”.

În prefaţa la Youcat, papa Benedict al XVI-lea îi îndeamnă pe tineri să aprofundeze credinţa lor cu aceste cuvinte: „Pentru această vă invit: studiaţi catehismul! Aceasta este urarea mea din inimă. Acest material ajutător la catehism nu simplifică lucrurile; nu oferă soluţii uşoare; cere o nouă viaţă din partea voastră; vă prezintă mesajul Evangheliei ca «mărgăritar de preţ» (Mt 13,45) pentru care trebuie dat orice lucru. Pentru aceasta vă cer: studiaţi catehismul cu pasiune şi perseverenţă! Sacrificaţi timpul vostru pentru el! Studiaţi-l în tăcerea din camera voastră, citiţi-l în doi, dacă sunteţi prieteni, formaţi grupuri şi reţele de studiu, schimbaţi-vă idei pe Internet. Rămâneţi în orice mod în dialog cu privire la credinţa voastră!”

Cardinalul Christoph Schönborn subliniază că este vorba de o iniţiativă pornită de jos. „Tinerii - explică el - au propus un catehism destinat vârstei lor şi lumii lor. Prima redactare se datorează unui grup de teologi şi pedagogi din zona germanofonă. Apoi textul a fost supus unei examinări dure din partea destinatarilor, în timpul celor două campusuri de vară pentru tineri. Graţie acestui «rodaj», textul a devenit într-adevăr adaptat mentalităţii de astăzi, aşa încât şi imaginile se datorează tinerilor. Astfel, cartea în ansamblul ei este o expresie a culturii tinereşti profund impregnată de sămânţa rodnică a evangheliei”.

Youcat-ul are şi o pagină web în diferite limbi şi cu multe materiale: www.youcat.org. Nu lipseşte nici pagina de facebook: http://www.facebook.com/YOUCAT.org.

Îi îndemnăm pe toţi tinerii să-şi procure acest instrument util pentru cunoaşterea şi trăirea credinţei lor creştine în lumea de astăzi. El va putea fi citit atât personal, cât şi în grupuri mai mici sau mai mari, cu ocazia orelor de religie în şcoală, a catehezelor în biserici, a zilelor de reculegere, dar mai ales atunci când se caută un răspuns la o întrebare chinuitoare.

Pr. Felix Roca


Titlu original: Youcat: deutsch. Jugendkatechismus der Katholischen Kirche