Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Zidind Biserica, trăind ca Biserica

Editura: Editura Sapientia

Traducător: Eugenia Harapcea

An apariție: 2005

Număr pagini: 179

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Parcurgând si meditând omiliile, cuvântarile si gândurile exprimate în lucrarea de fata, opera unui mare modelator de suflete, de sanctuare spirituale, de viitori preoti si misionari, precum si de edificii de piatra – biserici, manastiri si centre de formare –, se poate trage o concluzie: fiecare apostol trebuie sa-si considere misiunea primita ca pe una de arhitect spiritual, modelând si desavârsind adevarate sanctuare. 
  Fiecare suflet este un sanctuar, un templu al lui Dumnezeu, si este destinat sa participe la cea mai mare si nobila constructie: împaratia lui Dumnezeu, în care toti cei care cred sunt pietre vii, dispusi sa zideasca o casa duhovniceasca, o preotie sfânta, ca sa aduca jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Cristos (cf. 1Pt 2,5). Titlul acestei carti noi, dar scrisa cu mare iubire de Prelatul Albert Holenstein, vorbeste de la sine: Kirche bauen, Kirche leben („Zidind Biserica, traind ca Biserica”). 
  Experienta unui mare pastor, trairea sacerdotala personala în mijlocul poporului lui Dumnezeu, angajarea în sustinerea atâtor opere misionare la nivel national si international, contactul cu atâta lume care si-a dat concursul la atâtea initiative pastorale, sociale si caritative sunt tot atâtea motive ce ne încurajeaza si ne determina sa primim aceasta carte ca pe un dar de suflet, în munca ce ne revine si noua de a contribui nu numai la construirea de biserici materiale, ci si a lucra cu mai mult zel si însufletire la construirea sanctuarelor sufletesti si, mai ales, la zidirea împaratiei lui Dumnezeu. 
† Petru Gherghel, 
Episcop de Iasi

 

Titlu original: Kirche bauen, Kirche leben. Pastorale Anregungen, Denkimpulse und Meditationen