Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Bună dimineaţa!

Bună dimineaţa!

Bună dimineaţa!


ISBN: 978-606-728-067-8
Preț: 4.00 RON

Editura: Editura ARCB

Editor: Angelo Giubelli

Traducător: Monica Peresi

Colecția: Meditaţii pentru un an de zile cu... (nr. 1)

Tema: spiritualitate

An apariție: 2019

Număr ediție curentă: 1

Număr pagini: 96

Număr volume: 1

Dimensiuni: 9.4 x 11.8 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Da

Index: Nu

Note: Da

Bibliografie: Da

Această mică antologie de gânduri şi meditaţii s-a născut din nevoia de a oferi persoanelor devotate Sfântului Pius de Pietrelcina o lucrare uşor şi rapid de consultat, având mare grijă să se evite orice fel de banalizare. Gândurile cuprinse în această broşură au fost extrase exclusiv din Epistolarul lui Padre Pio, ce cuprinde scrisori din anii 1910-1923 către directorii săi spirituali şi căter fiii şi fiicele spirituale.

Dacă citirea Epistolarului este esenţială pentru cei care intenţionează să aprofundeze aspectele personale şi psihologice ale Sfântului Pius, consultarea prezentei lucrări constituie în schimb pentru credincioşi o cale de urmat în viaţa de zi cu zi, o cheie de lectură în interpretarea evenimentelor cotidiene. Editorul a reuşit să facă astfel încât cititorul să se regăsească pe sine însuşi, să-şi descopere propriile încercări, crize şi probleme personale, dând viaţă unei lucrări „personalizate”. Când a fost întrebat despre acest aspect unic al lucrării în care fiecare cititor se va regăsi pe sine, editorul a răspuns simplu: „Nu aş vorbi despre abilităţile mele personale, ci despre universalitatea gândirii Sfântului Pius, foarte conştient de limitele fiecărui om, dar şi de potenţialul prezent în fiecare om în parte, capabil să se răscumpere – prin încredinţarea în mâinile milostive ale Domnului –, chiar şi din cele mai josnice păcate comise în trecut”.

Câţi nu regretă oare că nu pot merge la Sanctuarul Sfântului Pio din Pietrelcina, din San Giovanni Rotondo? Câţi nu ar dori să fi participat la o Sfântă Liturghie celebrată de acel capucin minunat? Răspunsul se găseşte în fluxul neîntrerupt al pelerinilor care astăzi continuă să se reverse în locurile unde a lucrat Padre Pio. Se poate vedea, la toţi credincioşii, dorinţa intimă de a descoperi în fiecare colţ al locurilor vizitate un „semn”, un „răspuns” la îndoielile proprii, la suferinţe; o încurajare în acele „scăderi” de credinţă pusă adesea la grea încercare de  situaţiile personale, de familie, dar şi de cele care, prin intermediul mass-mediei, ajung la noi din toate părţile lumii.

Trebuie să avem convingere fermă că Padre Pio, în măreţia şi clarviziunea lui, nu ne-a lăsat fără un testament, fără o învăţătură, un sprijin spiritual de dimensiuni universale – aceeaşi universalitate a mesajului creştin pe care capucinul de la San Giovanni Rotondo a ştiut atât de bine să-l interpreteze, făcându-l accesibil tuturor, mărturisindu-l prin lucrările sale, cu rigoare absolută şi cu un deosebit simţ al ascultării, exercitat mai ales în anumite momente, nu foarte uşoare, ale dificilei sale existenţe pământeşti.

Pentru toate aceste motive, şi nu doar pentru lista miracolelor atribuite Sfântului Pius, niciun credincios nu se întoarce cu mâinile goale dintr-un pelerinaj la San Giovanni Rotondo. Ferm convins, am decis să ofer credincioşilor un instrument nou, un fel de vademecum în care să găsească, zi după zi, un motiv de reflecţie.

Angelo Giubelli, editorul


Titlu original: Buona giornata con San Pio da Pietrelcina. Meditazioni per un anno