Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini

Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini

Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini

***

ISBN: 978-973-50-5831-9
Preț: 65.00 RON

Editura: Editura Humanitas

Editor: Georgeta-Anca Ionescu

Traducător: pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae

Tema: scrieri religioase, sfinţi, spiritualitate

An apariție: 2018

Număr ediție curentă: 1

An prima ediție: 2018

Număr pagini: 472

Număr volume: 1

Dimensiuni: 14.5 x 20.5 cm

Tip copertă: supracoperta

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Nu

Index: Nu

Note: Nu

Bibliografie: Da

„Filocalia, de fapt, i-arata omului nu numai o invatatura teoretica, ci ii arata un model de viata. De aceea, bine ar fi ca ea sa fie citita des si fiecare sa-si aduca aminte sa citeasca in fiecare zi fie dintr-un parinte din Filocalie, fie din altul, si cind simte ca are nevoie mai ales de dezvoltarea unei anumite virtuti duhovnicesti sa se duca la acel parinte.

Sa ajunga Filocalia familiara fiecaruia, asa cum ar trebui sa stie fiecare crestin ce cuprinde fiecare Evanghelie, fiecare epistola a Apostolului Pavel, si cind are nevoie sa se lamureasca intr-o privinta oarecare sa se duca acolo, la capitolul respectiv. Sa devina o carte familiara, carte de indrumare, un indrumator pentru viata. Pentru aceasta, bine ar fi sa aiba fiecare Filocalia proprie, sa se gaseasca un mod de a se tipari in sute de mii de exemplare, ca sa fie nelipsita din fiecare casa de crestin adevarat si din fiecare chilie de calugar.

Sa devina o calauza in plan spiritual, aratindu-ne felul cum trebuie sa ne fie viata in relatiile noastre cu Dumnezeu si in raporturile cu ceilalti, ca sa fie o viata de model, o viata care sa intareasca legaturile intre noi, dragostea intre noi, sa nu avem nimic de criticat in viata noastra, nimic care nu se cuvine sa se datoreasca unui crestin, cum ne invata atit de minunat Filocalia.“ Pr. prof. dr. Dumitru Staniloae