Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Exerciții de iertare. Pentru spovezi (mai) bune

Exerciții de iertare. Pentru spovezi (mai) bune

Exerciții de iertare. Pentru spovezi (mai) bune

***

ISBN: 978-606-728-140-8
Preț: 17.00 RON
Stoc epuizat!

Editura: Editura ARCB

Coordonator: Claudia Stan

Tema: Spovadă

An apariție: 2022

Număr ediție curentă: 1

An prima ediție: 2022

Număr pagini: 320

Număr volume: 1

Dimensiuni: 10.5 x 14.5 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Nu

Index: Nu

Note: Da

Bibliografie: Nu

Creștinismul se prezintă ca o religie a iubirii, a acceptării necondiționate a persoanei umane și a iertării. Cum mai putem vorbi despre Sacramentul Spovezii în noul context în care trăim astăzi? Dacă Biserica se distanțează de un rigorism moral greșit înțeles, înseamnă asta că spovada cade și ea, încet, în desuetudine? Dacă Dumnezeu ne iubește necondiționat, așa cum suntem, de ce mai sunt necesare examenul de conștiință și mărturisirea tainelor celor mai ascunse ale sufletului în fața unui om greșitor, asemenea nouă?

Volumul Exerciții de iertare: pentru spovezi (mai) bune, publicat la Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București și coordonat de Claudia Stan, reunește contribuțiile unui colectiv ales de preoți, care, împreună cu ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, și PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, explică rolul acestui sacrament și importanța lui în viața unei Biserici a Iubirii. Scrisă într-un limbaj vivace și accesibil, această carte se dorește a fi un ghid practic pentru spovadă și dincolo de ea. Volumul este prima etapă a unui proiect multimedia mai amplu, produs de Angelus TV și Signis România, care va continua cu o serie de emisiuni pe tema Sacramentului Spovezii.

După cum afirmă ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care semnează prefața, „se simte nevoia unor «îndrumare» practice, la îndemâna credincioșilor care doresc să se apropie de sacramentul Spovezii, dar care nu mai găsesc repere clare într-o lume în care relativismul moral și indiferența religioasă au creat confuzie și derută.”

„Sper că această carte va aduce claritate în drumul spre iertare, atât celor care se spovedesc des, cât și acelora care încă ezită să o apuce pe acest drum”, spune coordonatoarea volumului, Claudia Stan.

Primul capitol al „Exercițiilor de iertare” tratează obiecțiile pe care conștiința fiecăruia dintre noi le poate ridica în calea spovezii: de la „dacă-l face toată lumea, nu e păcat”, la „Dumnezeu știe ce e în inima mea” și „de ce i-aș spune păcatele mele unui om păcătos?”.

Al doilea capitol redefinește spovada, spulberând multe mituri și neînțelegeri legate de acest sacrament: de la „spovada-spălătorie” la spovada generală, de la vinovăție la căință, de la laxism și scrupulozitate la curaj și încredințare.

Capitolul trei propune câteva meditații pe marginea Evangheliilor, amintindu-ne, prin aceasta, că spovada rămâne o întâlnire cu Cristos, a cărui iubire pentru noi nu este niciodată mai vie decât în iertare. Pasajele scripturale sunt comentate de preoți diferiți, iar acest lucru evocă efortul Bisericii, care de secole se străduie să emuleze iubirea exigentă cu care Isus îmbrățișează fragilitatea naturii umane.

Următoarele capitole ne însoțesc prin etapele itinerariului iertării din Sacramentul Spovezii, indicând în mod practic și ușor de înțeles pașii celebrării sacramentului și oferind întrebări de ajutor pentru examinarea conștiinței. 

Spovada se află la intersecția dintre conștiința penitentului și cea a preotului care o administrează, emulând iubirea înțelegătoare a lui Cristos și doctrina Bisericii. Salutăm apariția acestui volum ca pe o contribuție importantă la spiritualitatea practică a Bisericii contemporane și sperăm ca el să contribuie la reactualizarea Spovezii ca sacrament esențial și în zilele noastre.


Contributori:

Î.P.S. Aurel Percă; P.S. Cornel Damian
Pr. Marius Antaluță; Pr. Marian Blaj; Pr. Adrian Blajuță;
Pr. Iulian Budău SJ; Pr. Laurențiu Dăncuță; Pr. Emil Dumea;
Pr. Andrei Dumitrescu; Pr. Octavian Enache; Pr. Claudiu Eva;
Pr. Iosif Ghiuzan; Pr. Bogdan Herciu; Pr. Liviu Jitianu;
Pr. Manuel García Madariaga OD; Pr. Tibor Pantea OFM;
Pr. Felix Roca; Pr. Dan Suciu CSJ; Pr. Iosif Șandoru SJ;
Pr. Tarciziu Șerban; Pr. Marius Taloș SJ; Pr. Iosif Tiba;
Pr. Zoltán Toman; Pr. Francisc Ungureanu

Cuvânt înainte de Î.P.S. Aurel Percă