Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Manualul pelerinului în Ţara Sfântă

Editura: Editura Sapientia

Colecția: Dicţionare şi enciclopedii

An apariție: 2007

Număr pagini: 424

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

„Ieşi din ţara ta, dintre rudele tale şi din casa tatălui tău şi mergi în ţara pe care ţi-o voi arăta eu” (Gen 12,1).

Acest îndemn divin, adresat în urmă cu peste 3800 de ani de Dumnezeu lui Abraham, a rămas valabil pentru toată istoria care s-a scurs de la momentul rostirii acestor cuvinte până în prezent. Numeroase popoare, călători pribegi, pelerini creştini şi musulmani au trecut prin Israel – acea ţară misterioasă în care Dumnezeu îl trimisese pe Abraham, din urmaşii căruia şi-a ales un popor.

Manualul pelerinului în Ţara Sfântă îşi are începuturile în pelerinajele pe care pr. Claudiu Dumea le-a făcut de mai multe ori în Ţara Sfântă. Cu prezentul volum autorul doreşte să ofere o serie de indicaţii necesare oricărui creştin care intenţionează să facă un pelerinaj în Israel. Astfel, cartea cuprinde numeroase indicaţii şi informaţii de ordin istoric, geografic, pastoral, liturgic, care au menirea de a-l familiariza pe cititor cu mentalitatea şi cultura prezente în acest areal misterios şi fascinant.

Cartea oferă nu doar informaţii cu caracter istoric, geografic şi turistic, ci şi de ordin liturgic.

Lucrarea conţine un număr de aproximativ de 30 de pagini color, cu ilustraţii şi diferite imagini din Ţara Sfântă. De asemenea, se pot găsi în carte referinţe biblice la Locurile Sfinte, lecturi biblice, invocaţii liturgice şi meditaţii care îl pot ajuta pe cititor să reflecteze la acele locuri de care se leagă nu doar istoria poporului ales, ci şi cea a creştinismului.

A. Dumitrescu