Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

New Age. Noua religie pentru o lume globalizată

Editura: Editura Sapientia

Colecția: Creştinism în contemporaneitate

An apariție: 2012

Număr pagini: 272

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

O formă necruţătoare de „cancer” afectează lumea timpurilor noastre şi al cărui simptom este numărul foarte mare de secte ce proliferează pe toate continentele: circa zece mii în Africa, circa cinci mii în Statele Unite şi un număr încă şi mai mare în America Latină. Înmulţirea sectelor este un fenomen care trebuie să ne îngrijoreze, în special pe noi, creştinii, deoarece foarte multe dintre ele au o atitudine ostilă faţă de Biserică şi, în general, faţă de creştinism.

Cu o îngrijorare şi mai mare trebuie să privim la un nou curent religios care se răspândeşte în lume şi care cuprinde toate straturile societăţii. Este vorba de „New Age” (Noua Eră), care, mai mult decât o sectă, este ca o atmosferă spirituală pe care o respiră oamenii zilelor noastre. Folosindu-se cu multă abilitate de noile mijloace de informare, New Age lucrează la modelarea unei noi omeniri după un alt chip decât cel după care a fost creată, şi anume Isus Cristos. În felul acesta se ajunge la o formă profundă de alienare a omului.

Preocupat de pericolul pe care îl reprezintă New Age pentru creştini, mai ales pentru aceia care nu sunt pregătiţi să discearnă corect informaţiile şi „ofertele” religioase prezente pe piaţa mondială, pr. Claudiu Dumea pune la dispoziţia cititorilor cartea New Age. Noua religie pentru o lume globalizată. În acest studiu, autorul prezintă pe larg acest curent spiritual, plecând de la originile şi specificul său şi continuând cu expunerea în detaliu a doctrinei newageiste: cristologia, concepţiile despre Dumnezeu şi om, mântuirea, suferinţa şi moartea. În această doctrină se reflectă aspiraţiile omului modern după o viaţă fără griji, stres, lipsuri, o lume fără conflicte, fără războaie, în care să domnească reconcilierea şi armonia universală. Astfel, direcţiile în care merge New Age-ul pentru a crea o lume mai bună sunt: ecologismul, feminismul şi războiul împotriva populaţiei.

Prezentând doctrina noii religii a lumii globalizate, pr. Claudiu Dumea caută să pună în paralel această doctrină, îmbibată de mitologie, magie, practici oculte, şi adevărata doctrină creştină. În acest mod, autorul doreşte să pună în lumină erorile şi pericolele pe care le prezintă New Age-ul pentru om, dar şi mijloacele prin care ne putem feri de ele.

Cartea se constituie, aşadar, ca un serios semnal de alarmă, adresat tuturor creştinilor, asupra imensei răspândiri a New Age-ului, nu doar geografic, ci şi cultural, precum şi a pericolului pe care îl reprezintă pentru creştinii neînrădăcinaţi cu adevarăt în propria credinţă.

Recomandăm această carte tuturor acelora care doresc să cunoască originile şi doctrina New Age, precum şi celor care vor să înţeleagă pericolele adevărate pe care le presupune această mişcare şi cum se pot „imuniza” în faţa ei.

Laurenţiu Turbuc