Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

A ieşit semănătorul... Predici. Timpul de peste an. Săptămânile I-XVII

Editura: Editura Sapientia

Colecția: Omiletică

An apariție: 2011

Număr ediție curentă: 1

Număr pagini: 416

Dimensiuni: 11 x 16.5 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Într-una dintre parabolele sale, cea a semănătorului, Isus spune, în încheiere, că sămânţa căzută în pământul bun a adus rod bogat, sămânţa aruncată referindu-se, după spusele Mântuitorului, la cuvântul lui Dumnezeu primit în inimă. Pornind de la această parabolă, părintele Claudiu Dumea vine în faţa cititorului, cu alte două volume de omilii din seria „A ieşit semănătorul ...”, dedicate timpului de peste an, cu cele 34 de duminici şi solemnităţile Domnului. Din cauza volumului mare de predici (pentru unele duminici sau solemnităţi fiind propuse şi câte trei predici), editorul a considerat de cuviinţă să le structureze în două volume: volumul I, săptămânile I-XVII, şi volumul II, săptămânile XVIII-XXXIV şi solemnitaţile Domnului.

Predicile din aceste două volume, ca de altfel din întreaga serie, reflectă datoria fiecărui om de a se converti, de a-l vesti pe Cristos, de a împărtăşi vestea mântuirii, evanghelia, adusă de Cristos tuturor neamurilor. „Dacă astăzi toţi catolicii s-ar converti, iar mâine ar vesti în gura mare evanghelia lui Cristos, poimâine, unitatea creştinilor ar fi o realitate: ar fi o singură turmă şi un singur Păstor” (Duminica a V-a, Anul C).

Urmând firul lecturilor şi Evangheliei din ziua respectivă, predicile sunt însoţite de pilde pline de învăţături, care să facă mai uşor de înţeles mesajul, ideea principală din pericope.

La fel ca parabola semănătorului, unde eficienţa rodirii depinde de solul în care a căzut sămânţa, depinde de fiecare dintre noi cum receptăm învăţămintele cuprinse în aceste predici pentru ca ele să aducă rod pentru viaţa spirituală a fiecăruia dintre noi.

Cele două volume se adresează în special păstorilor de suflete, dar şi fiecărui creştin care doreşte să înţeleagă mai bine mesajul lecturilor biblice din duminicile şi solemnităţile Domnului din Timpul de peste an, pentru a se apropia mai mult de exemplul lui Cristos, pentru a pune în practică cuvântul lui Dumnezeu, indiferent de carisma sau vocaţia primită. 

Cosmin Cimpoeşu