Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Rugăciuni pentru bolnavi

Rugăciuni pentru bolnavi

Rugăciuni pentru bolnavi


ISBN: 978-606-578-175-7
Preț: 8.00 RON

Editura: Editura Sapientia

Colecția: Rugăciuni creştine

Tema: Rugăciuni şi devoţiuni

An apariție: 2014

Număr pagini: 222

Dimensiuni: 11 x 16 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Pe când Sir Isaac Newton umbla prin grădină într-o zi, el a observat un măr care cădea din pom. Nimic deosebit în aceasta, numai că mintea lui de om de ştiinţă a început să se întrebe: „De ce a căzut el în jos în loc să cadă în sus?” Acest incident simplu l-a condus pe Newton să formuleze una dintre legile eterne ale naturii, legea gravitaţiei. Cu toate că legea aceasta fusese în vigoare încă de la creaţie, omului i-au trebuit mii de ani până să o descopere şi s-o înţeleagă. Există o altă lege mai puternică decât legea gravitaţiei şi tot atât de universală – legea rugăciunii.

Când aplicăm legea rugăciunii la experienţele noastre personale, descoperim o putere care poate schimba împrejurările, poate rezolva problemele şi poate transforma viaţa noastră. Isus a promis: „De aceea vă spun: tot ceea ce veți cere în rugăciune, credeți că ați primit deja și vi se va da” (Mc 11,24).

De asemenea, sfântul Iacob în scrisoarea sa, afirmă: „Este cineva dintre voi în suferință? Să se roage! Este cineva bine dispus? Să cânte psalmi. Este cineva dintre voi bolnav? Să-i cheme pe preoții Bisericii și ei să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Iar rugăciunea făcută cu credință îl va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, iar dacă a săvârșit păcate, i se vor ierta. Așadar, mărturisiți-vă păcatele unii altora și rugați-vă unii pentru alții ca să fiți vindecați. Rugăciunea stăruitoare a celui drept poate înfăptui multe” (Iac 5,13-16).

Lucrarea părintelui Claudiu Dumea, Rugăciuni pentru bolnavi, apărută recent la Editura Sapientia, se prezintă ca o bogată colecție de rugăciuni adresate în special celor care sunt în neputință, celor care suferă de anumite boli trupești.

Colecția se împarte în trei mari părți. În prima parte sunt prezentate numeroase forme de celebrare, rugăciuni adresate sfintei Fecioare Maria, rugăciuni personale și rugăciuni preluate din Ritualul binecuvântărilor; toate aceste rugăciuni sunt dedicate bolilor care apar pe parcursul vieții.

A doua parte, este alcătuită dintr-o o serie de rugăciuni comunitare și personale pentru vârsta bătrăneții.

În final, a treia parte, se compune din rugăciuni pentru întâlnirea cu Domnul, unele dintre ele fiind preluate dinRitualul Ungerii bolnavilor. Părintele Claudiu Dumea atașează acestei părți mai multe lecturi ilustrative, atât din Vechiul, cât și din Noul Testament, încercând să dea în acest mod un fundament biblic suferinței și rugăciunii datorate pentru cei care sunt încercați de anumite boli.

Recomandăm această culegere de frumoase rugăciuni tuturor celor care sunt bolnavi și bătrâni, dar și celor care doresc să înalțe o rugăciune pentru cei care se află în aceste situații.

Laurențiu Turbuc