Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Parabolele milostivirii

Editura: Editura Sapientia

Colecția: Cateheză

Tema: Magisteriu, Cateheză

An apariție: 2015

Număr pagini: 86

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Parabolele milostivirii

În Misericordiae vultus, Papa Francisc a scris că, ţinând privirea îndreptată spre Isus şi spre faţa sa milostivă, este posibil să se perceapă iubirea Treimii. Misiunea sa primită de la Tatăl nu este alta decât să reveleze această iubire care se dăruieşte tuturor, fără a exclude pe nimeni: „În el totul vorbeşte despre milostivire. Nimic în el nu este lipsit de compătimire” (MV 8).

Această frumoasă expresie poate introduce cu coerenţă în reflecţia din paginile acestui instrument pastoral care expune Parabolele milostivirii. Va fi o lectură provocatoare. De fapt, a intra în parabole nu înseamnă numai a avea o înţelegere a învăţăturii care reiese, ci, mai ales, ajută la recunoaşterea propriului rol în cadrul relatării. Probabil că nimic ca parabolele nu-l implică pe cititor să perceapă dimensiunea existenţială care transpare în ele şi să se lase condus de mână spre schimbarea vieţii. Tot Papa Francisc, în Misericordiae vultus, invită să se perceapă marele mesaj conţinut în parabole, atunci când afirmă:

„În parabolele dedicate milostivirii, Isus revelează natura lui Dumnezeu ca aceea a unui Tată care nu se lasă niciodată învins până când nu a risipit păcatul şi nu a învins refuzul, cu compătimirea şi milostivirea. Cunoaştem aceste parabole, trei în mod deosebit: cea a oii rătăcite şi a monedei pierdute şi cea a tatălui şi a celor doi fii (cf. Lc 15,1-32). În aceste parabole, Dumnezeu este prezentat mereu ca plin de bucurie, mai ales atunci când iartă. În ele găsim nucleul evangheliei şi al credinţei noastre, pentru că milostivirea este prezentată ca puterea care învinge totul, care umple inima de iubire şi care consolează cu iertarea” (MV 9).

+ Rino Fisichella

Preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări