Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Psalmii milostivirii

Editura: Editura Sapientia

Colecția: Cateheză

Tema: Magisteriu, Cateheză

An apariție: 2015

Număr pagini: 86

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Psalmii milostivirii

În Psalmi se reflectă viaţa fiecărui om. Câţi se apropie de Psaltire, credincioşi sau necredincioşi, mai devreme sau mai târziu găsesc o reflexie a existenţei lor în aceste poezii antice care au devenit patrimoniu de rugăciune pentru generaţii de persoane. Naşterea şi moartea, suferinţa bolii şi durerea abandonării, războiul şi pacea, singurătatea şi căutarea lui Dumnezeu… totul din experienţa personală se oglindeşte în Psalmi. Nu numai viaţa umană, ci şi Cosmosul, evenimentele lui Israel şi istoria mântuirii găsesc loc în Psalmi. Psaltirea este, aşadar, glasul lui Dumnezeu care devine rugăciune a oamenilor când se pun în prezenţa sa, ştiind că au nevoie de iubirea sa. În Anul Sfânt al Milostivirii era important să se ofere un instrument pastoral pentru a ajuta rugăciunea şi înţelegerea pelerinilor. S-a gândit o selecţie de psalmi în care tema milostivirii reiese în toată valenţa sa existenţială şi semnificaţia teologică.

În Misericordiae vultus, Papa Francisc a voit să dedice câteva expresii semnificative şi rugăciunii psalmilor. El a scris:

„Psalmii, în mod deosebit, fac să iasă în evidenţă această măreţie a acţiunii divine: «El îţi iartă toate nelegiuirile şi te vindecă de orice boală. El îţi răscumpără viaţa din adânc şi te încununează cu îndurare şi dragoste» (103,3-4)… Aşadar, milostivirea lui Dumnezeu nu este o idee abstractă, ci o realitate concretă cu care el revelează iubirea sa ca aceea a unui tată şi a unei mame care se înduioşează până în adâncul măruntaielor faţă de propriul copil” (MV, 6).

Rino Fisichella

Preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări