Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Ecologia

Ecologia

Ecologia

***

ISBN: 978-606-770-0534
Preț: 25.00 RON

Editura: Editura Serafica

Traducător: Virgil Blaj

Colecția: Morală creştină

Tema: Morală

An apariție: 2017

Număr pagini: 302

Dimensiuni: 14 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Ecologia

La 24 mai 2015 apărea enciclica Laudato si’ a papei Francisc şi provoca numeroase reacţii optimiste chiar în afara ariei ecleziastice, motiv pentru care revista italiană Credere Oggi, în numărul 212, un an mai târziu, aloca întreg spaţiul acesteia dezbaterii subiectului cu pricina, sub titlul Ecologia. Articolele, opiniile, semnalările specializate, cu alte cuvinte întreg instrumentarul utilizat apar acum, prin grija pr. Virgil Blaj, şi în limba română.

Cartea, aşa cum precizează autorul editorialului, urmăreşte să semnaleze trei trăsături fundamentale pe care le însumează enciclica Laudato si´. Înainte de toate, viziunea mistică a papei Francisc asupra casei comune, punct de vedere care nu putea lipsi, întrucât „lumea este ceva mai mult decât o problemă de rezolvat, este un mister de bucurie pe care îl contemplăm în veselie şi laudă” (LS 12). Prin urmare, deloc întâmplător, titlul reia începutul Cântecului creaturilor al sfântului Francisc din Assisi, care vedea în realităţile create o oglindire a frumuseţii, a bunătăţii şi a înţelepciunii Creatorului.

O a doua trăsătură semnalată este claritatea prin care enciclica încadrează criza ecologică punând-o în relaţie cu criza responsabilităţii omului chemat de Dumnezeu să se îngrijească şi să cultive grădina, dar sarcină transformată adesea, din păcate, în exploatare iresponsabilă şi fără scrupule a casei comune.

Ultima trăsătură asumată este dialogul pe care Biserica trebuie să-l poarte cu agenţii globali, să promoveze dezbaterea onestă între oamenii de ştiinţă, respectând diversităţile de opinie, pentru a crea un proiect de ecologie integrală, care să includă şi raportul cu Dumnezeu, cu semenii, cu natura şi cu noi înşine.

În acest sens, cartea are meritul să pună dinaintea conştiinţei comune căi practice pentru construirea unor pârghii de protecţie a casei comune şi, totodată, are darul de a sensibiliza alegerile consumatorului de astăzi, alegeri ce ar trebui să urmărească totdeauna ocrotirea şi păstrarea mediului natural înconjurător.


Tiltu original: Ecologia