Pentru orice comandă efectuată, cumpărătorul va achita costurile de transport la primirea produselor comandate.

Sfântul Apostol Iuda Tadeu, patronul cazurilor pierdute şi al situaţiilor disperate

Editura: Editura Serafica

Coordonator: Eduard Dumea

Colecția: Rugăciunea creştinului

Tema: Rugăciuni şi devoţiuni

An apariție: 2016

Număr pagini: 24

Dimensiuni: 10 x 14 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Sfântul Apostol Iuda Tadeu, patronul cauzelor pierdute și al situațiilor disperate

Aşa cum ne informează chiar titlul cărţii, Sfântul Iuda Tadeu, apostol, este invocat în Biserică îndeosebi în situaţiile disperate, extreme, aparent „fără ieşire şi fără speranţă”, el fiind, totodată, şi sfântul apărător al purităţii sufleteşti.

Cartea de faţă este structurată în trei secţiuni, fiecare dintre acestea prezentând, mai întâi, viaţa şi alte elemente biografice atribuite Sfântului, apoi, a doua secţiune, Scrisoarea şi explicaţii ale scrisorii sfântului Iuda Apostol şi, ultima secţiune care este dedicată rugăciunilor şi celor două novene închinate lui.

Sfântul Iuda a mijlocit nenumărate vindecări şi alinări credincioşilor care au alergat la el în rugăciune. Şi chiar dacă există puţine informaţii istorice privitoare la viaţa acestui apostol, tradiţia ne spune că a avut o relaţie apropiată cu Domnul şi că a predicat Evanghelia în Persia. Acolo, împreună cu apostolul Simon, a săvârşit multe minuni, i-a înfruntat pe vrăjitori, a convertit mulţi oameni, inclusiv demnitari şi regi, iar în cele din urmă a fost martirizat. Primind îndemnul apostolului chiar din Scrisoarea sa: „Dar voi, iubiţilor, clădiţi-vă credinţa voastră preasfântă, rugându-vă în Duhul Sfânt” (Iuda 1,20-21), prin cartea de faţă ne este pusă la dispoziţie un suport necesar pentru a cultiva în noi înşine dorinţa de a ne ruga şi de a invoca, în situaţiile apăsătoare ale vieţii, ocrotirea şi mijlocirea Sfântului Apostol Iuda Tadeu.